TEMNA ČOKOLADA CACAO BARRY® ORIGIN EKVADOR 76% - 1 kg
Temna čokoladna kuvertura Cacao Barry »Origin« Ekvador 76%
- Vsebnost maščobe: 44,2%
- Oblika: majhni diski Pistoles ™
- Viskoznost: *****
- Okus: močna temna čokolada, polna sadnih okusov in dopolnjena z lešnikovo noto.
- Priprava: idealna za modele, oblive, slaščičarske ganaše, mousse, polnitve pralinejev, biskvite, piškote, kreme in omake, dekoracije, sladolede in sorbete.
Ekvador je zgodovinsko pomemben za kakav, saj izvira prav iz tega področja. Ekvador proizvaja izjemna kakavova semena sorte Forestero, oziroma njegovo podvrsto Arriba, ki je izjemno slavna in daje čudovito aromo. Visokogorska lokacija, klima in samo področje so idealni atributi za eno najboljših sort čokolad. Origin Ekvador je posebna zaradi delikatnosti svoje arome in predstavlja odlično harmonijo med sadnimi notami in lešnikovim okusom. Ta njena lastnost ji omogoča, da jo mešamo z mnogimi okusi. Vzgojena so v omejenih količinah, uporabi se samo najboljša, izbrana in redka kakavova semena.
To so odlike »Origin« in »Rare Origin« redkih čokolad z geografskim poreklom., ki so ena od Cacao Barry-jevih najstrožje čuvanih skrivnosti. Opravka imamo z izjemnimi čokoladami, ki se razlikujejo od pokrajine do pokrajine. Lega, podnebje, zemlja, način vzgoje, vse to vpliva na preko 400 sestavin, ki so v čokoladi in vsa ta razlika se na koncu zazna v izjemnih čokoladah, ki so tako različne ena od druge. Isti recept, druga čokolada, popolnoma nov proizvod.
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.