TEMNA ČOKOLADA CACAO BARRY® INAYA™ 65% - 1 kg
Cacao Barry INAYA™
Zahvaljujoč nadzorovani naravni fermentaciji kakavovih semen je čokolada izjemno polnega okusa, zaradi nizke vsebnosti kakavovega masla je težko topljiva zato je idealna za intenzivne kreme, mousse, ganaše ...
- Vsebnost kakava: 65%
- Vsebnost maščobe: 31,5%
- Oblika: majhni diski Pistoles ™
- Viskoznost: **
- Okus: zelo intenziven okus kakava z odlično uravnoteženostjo med grenkobo in kislo noto.
- Uporaba: ganaši, moussi, sladoledi, kreme, pečeni proizvodi
- Q-fermentirana čokolada
Karakteristika čokolade z zmanjšanim deležem maščobe
Čokolada Cacao Barry Inaya sodi v razred t.i. "lab" čokolad, katerih osnovna lastnost je zelo nizka vsebnost maščobe, kakavovega masla. To so čokolade, ki vsebujejo manj kot 32% kakavovega masla. Njihovo nasprotje so kuverture, oziroma oblivne čokolade. Lab čokolade so zaradi malo maščob težko topijo in zato za vlivanje niso primerne. Tudi v ustih se težko topijo. Zaradi nizke vsebnosti maščob zato vsebujejo precej večji delež vlaknin kakava, oziroma okusa. So torej slabo topljive in intenzivne. Ustvarjene so za pripravo čokoladnih moussov, ganašev, sladoledov, s katerimi poudarimo njihovo intenzivnost, močan okus čokolade in intenzivno barvo. Zaradi nizne vsebnosti maščobe, posledično slabšo topljivostjo so kot nalašč za dodajanje v obliki gumbkov pecivu, piškotom, muffinsom, cookijem ...
Charles Barry je bil vizionar, ki je leta 1842 ustanovil znamko Cacao Barry®. Potoval je po celem svetu in iskal najboljša kakavova zrna za svojo čokolado. Cacao Barry® še vedno sledi njegovim stopinjam in nadaljuje iskanje najbolj čistih in intenzivnih čokoladnih okusov. Uspel nam je nov preboj v iskanju popolnih okusov.
Prestavljamo vam nov način fermentacije, metodo, ki je ustvarila novo generacijo čokoladnih kuvertur. Po obiranju kakavovih zrn je fermentacija kritični korak za izboljšanje okusa, ki se skriva v zrnu. Cacao Barry® je odkril poseben ferment, ki je v naravi prisoten na rastlinah in zemlji kakavovih plantaž, ki prebudijo najbolj intenzivne in popolnoma čiste okuse vsakega zrna. Izbira teh naravnih fermentov in njihovo dodajanje kakavovim zrnom ustvari izjemno fermentacijo,ki daje neverjetno čistost okusov. Tako fermentirana zrna vsebujejo najbolj pol potencial okusov.
Čokolade izbora ‘Toute la pureté de la nature’ so narejene iz najbolj čistih kakavovih zrn iz z uporabo metode Q-fermentacije ™. Z nadaljnjim postopkom rahlega praženja in pazljivega končinga so mojstri Cacao Barry®-ja pripravili tri izjemne proizvode, ki so zasijali novo luč med čokoladami.
S čokoladami ALUNGA™, OCOA™ in INAYA™ lahko sedaj ustvarite še bolj intenzivne okuse svojih sladkih kreacij.
- Kosher
- No Hidrogen
- Trajno