SO GOOD RECIPES #4
100 % profesionalno 100 % zanesljivo
Kot je že v navadi, na vsako osmo številko revije so good.. izdamo zbirko vseh receptov, objavljenih v teh izdajah, razvrščenih po temah (pene s penami, želeji z želeji in biskviti z biskviti). Po treh uspešnih izdajah so good.. Recipes#4 vključuje vse recepte iz številk 25 do 32. Čeprav impresivne številke v tej publikaciji poudarjajo njeno pomembno vrednost, je so good.. Recipes veliko več kot le knjiga receptov.
384 strani in skoraj 1700 receptov, ki jih je prispevalo 158 avtorjev iz vsega sveta, poudarjajo njeno količinsko vrednost. Poleg tega je ta edinstvena knjiga receptov odlično merilo kakovostnih vidikov sodobne slaščičarstva. Tako kot v reviji so good.. lahko sodelujoči slaščičarji predstavijo vse, kar se jim zdi primerno, iz svoje svobode izbire, mi pa lahko iz tega sklepamo o preferencah strokovnjakov glede različnih vrst izdelkov (viennoiserie, slaščice za izložbo, čokolada, deserti na krožniku, prigrizki ...) in o njihovih najljubših okusih (različno sadje, oreščki, čokolada, zelišča in začimbe ...).
In ne govorimo o preferencah katerih koli slaščičarjev, ampak o preferencah najboljših na svetu. To je kvalitativna relevantnost te izjemno nenavadne knjige receptov. Če na primer govorimo o sadju, je kraljica med njim malina, ki je v tej knjigi receptov uporabljena kar 66-krat, sledijo ji jagoda s 47 recepti, jabolko (35), mango (33) in pasijonka (27). Agrume pustimo ob strani, saj poleg soka v številnih receptih uporabljamo tudi njihovo lupino in lupinico, na primer v testih, kremah, penah ali gelih. Med temi sadeži prevladuje limona s 177 pojavitvami, sledijo ji yuzu (98) in pomaranča (78). Na področju oreščkov so najbolj uporabljene mandlje z 191 pojavitvami, sledijo jim lešniki (111) in pistacije (42), pred arašidi (32). Kar zadeva čokolado, je najbolj uporabljena bela čokolada, ki je prisotna v 203 receptih, sledijo ji temna (176) in mlečna (102).
Potrdimo tudi prevlado pečenega testa nad drugimi vrstami peciva, kot so sveže izdelki ali čokolade. Viennoiserie v vseh svojih različicah, torte, panettone in piškoti jasno zmagujejo v boju proti penam in kremam. Kot smo napovedali pred nekaj leti, je pečica premagala zamrzovalnik. A poleg zanimivosti, okusov in preferenc je glavni cilj takšne kuharske knjige, da strokovnjaki za slaščice in deserti najdejo tisto, kar iščejo. In ne kar koli, ampak tisto, kar potrebujejo, hitro in enostavno. Ker so recepti razvrščeni po družinah, poglavjih in podpoglavjih, bralec, ki išče nekaj tako specifičnega kot mousse iz temne čokolade, ne bo našel le enega primera, ampak bo imel dostop do kar 17 različnih receptov toliko avtorjev.
Tako jih lahko primerja in izbere tistega, ki mu najbolj ustreza. Enako velja za 23 receptov za pâte à choux, 15 receptov za sadne kreme brez jajc, 34 receptov za meringue ali 11 receptov za malinovo žele, da navedemo le nekaj primerov. Res je, receptov je veliko. To je dejstvo. Internet je pomnožil količino informacij in danes je mogoče v nekaj sekundah najti skoraj vse. Vendar pa je prav v prekomerni količini informacij, ki so na voljo, glavna pomanjkljivost – pomanjkanje zanesljivosti.
In tu nastopi so good.. Recipes, ki sektorju ponuja recepte, ki jih najboljši kuharji uporabljajo v svojem vsakdanjem delu, 100 % profesionalne, 100 % zanesljive.
- Jezik: angleški
- Avtor: Oglejte si povzetek
- Poltrda vezava: 384 strani
- Teža: 1 kg
- Indeks receptov
- Biskviti in pecivo
- Sablés, drobljenec in drugo hrustljavo testo
- Pene
- Kreme, crémeux, kreme brez jajc
- Ganache in druge bonbon nadeve
- Praliné, gianduja in drugo
- Sladoled in sorbeti
- Geli, želeji, pâtes de fruit
- Glazure in spreji
- Omake, sirupi, juhe, marmelade
- Karamele, tuiles, croustillants
- Pijače, pene, pesek