9/9

SO GOOD MAGAZINE #34

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 28,57  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 2LIKNSG34
Na zalogi
30,00 
30,00  brez DDV
Revija So good... #34 predstavlja ustvarjalne sladice najboljših mojstrov z vsega sveta ter združuje inovacije, tehniko in navdihujoče zgodbe. Obvezen pripomoček za vse, ki se navdušujejo nad avantgardnim pecivom.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

Revija so good.. 34 predstavlja najsodobnejše viennoiserie in ustvarjalne sladice vrhunskih mojstrov z vsega sveta, ki združujejo inovativnost, tehniko in navdihujoče zgodbe. Obvezno branje za vse ljubitelje avantgardne slaščic.

Tisti izmed nas, ki imamo srečo, da pišemo za tako odlično revijo, smo prvi, ki nas preseneča neskončna ustvarjalnost mojstrov, ki delajo v tako imenovani haute pâtisserie. In ta 34. izdaja, ki jo zdaj predstavljamo, ni nobena izjema. Obiskalo nas je devetnajst mojstrov, 60 % med njimi prvič.

Šestim pravim strokovnjakom smo naročili, naj oblikujejo inovativne, tudi nekomercialne predloge na podlagi ustvarjalne viennoiserie . Izziv so sprejeli Kitajec Zhou Xiaohu, Čilenka Camila García Elizalde, Francoz Brian Boclet, Madžar Attila Meinhart, Severnoameričan Antonio Bachour in Španec Adrián Ruiz, ki so nam ponudili dvajset okusnih predlogov, ki so tako nepričakovani kot sferični rogljiček, rogleček v obliki želoda, rogleček s slivovo torto, rogleček Madeleine, rogleček v obliki cvetlice in še mnogi drugi.

Kreativna avantgarda je trenutno v pečici. Poleg fantastičnih viennoiserie je Francisco Moreira želel preseči meto in timijan ter se podati v neznani svet cvetja in aromatičnih rastlin, kjer je naredil zanimiva odkritja, kot so listi oreha. Nič manj presenetljivo je delo japonskega svetovnega prvaka Masanori Hata, ki ne ustvarja le novih tehnik, ampak tudi oblikuje orodja, potrebna za njihov razvoj.

Za nepričakovane tehnike pa si oglejte kis španske Begoña Rodrigo. Ne smete zamuditi elegance korejskega kuharja Bomee Ki, ki zna združiti svojo domačo kulinarično kulturo, sestavine angleškega podeželja, kjer živi, in francoske tehnike, ki jih uporablja v svojih sladicah. Ta primer je zanimivo podoben v smislu multikulturalizma primeru Kunal Kathpalia, mladega in obetavnega slaščičarja restavracije Indienne v Chicagu. Ko gre za umetnost vrhunskega, nihče ne dela tega tako dobro kot Titouan Claudet, vodja slaščičarne v luksuznem hotelu The Woodward v Ženevi, dveh restavracijah z Michelinovo zvezdico, L'Atelier Robuchon in Le Jardinier, v baru 37, ter ekskluzivni butik Le Comptoir.

In nihče ne obvlada sveta fantazije tako kot Albert Daví, ki nam predstavlja 360-stopinjske torte z edinstvenim dizajnom in osebnostjo. Belgijski kuhar Brecht Van Poucke nam predstavlja svojo idejo o popolni torti, navdih, ki izhaja iz velikih klasikov belgijske in francoske slaščičarstva, prežet z modernim pridihom, ki ne odvzema ničesar njeni komercialni privlačnosti; argentinska kuharica Carito Lourenço, ki zdaj živi v Španiji, se pri ustvarjanju svojih desertov osredotoča na užitek, čustva in spomine, pri tem pa se ne zateka k vsemogočni čokoladi.

Jesús Camacho z Kanarskih otokov nas popelje v svet »slaščičarskega« kuhanja, kjer se meje med sladkim in slanim zabrisujejo; ruski kuhar Igor Melnikov nas popelje na zanimiv obisk hotela Four Seasons v Moskvi in nam pokaže svoje presenetljive in eklektične stvaritve; ameriški kuhar Frank Vollkommer se po nekaj letih vrača na strani revije so good.. , da nam pokaže svoj status popolnega, vsestranskega in 100 % zanesljivega kuharja; in nazadnje, francoski kuhar Yazid Ichemrahen nam pove, kako mu je slaščičarstvo rešilo življenje.

O čem torej govori revija so good.. #34? V bistvu o ustvarjalnem slaščičarstvu, inovativnih tehnikah, edinstvenih stilih, vrhunskih desertih in elegantnih tortah, pa tudi o izjemnih življenjih, usodnih zgodbah, strogosti, spoštovanju, profesionalnosti, prizadevnosti in vztrajnosti, talentu in navdušenju... Z drugimi besedami, o vrednotah, ki jih tako občudujemo v tem čudovitem poklicu.

Jezik: Angleščina
Avtor: Oglejte si povzetek
Poltrda vezava: 322 strani
Izdano: 2025
Teža: 2,1 kg
Raven znanja: Profesionalna

Indeks vsebine

  • Masanori Hata. Drzni raziskovalec
  • Francisco Moreira. Zbirka herbarija. Več kot meta in timijan
  • Boome Ki. Trikotna izpopolnjenost
  • Titouan Claudet. Umetnost sublimiranja vzvišenega
  • Albert Daví. Individualna domišljija
  • Frank Vollkommer. Popoln kuhar
  • Kunal Kathpalia. Indijska duša s francoskim naglasom
  • Jesús Camacho. Kuhinja, usmerjena v slaščice
  • Igor Melnikov. Ko biti slaščičar ni možnost
  • Yazid Ichemrahen. Življenje kot iz pravljice
  • Carito Lourenço. Užitek, čustva in spomini
  • Begoña Rodrigo. Sladki kis
  • Brecht van Poucke. Uravnoteženost
  • KREATIVNA VIENNOISERIE TESTO JE VSE
  • Zhou Xiaohu. Ta očarljiva zlata barva
  • Antonio Bachour. 360° izkušnja
  • Brian Bouclet. Značilno laminiranje
  • Camila García Elizalde. Dansko pecivo – vsebina in embalaža
  • Andrián Ruiz. Čarobno
  • Attila Meinhart. Viennoiserie s počitkom

 

Podobni izdelki
Na zalogi
Promotion
29,90  23,92  brez DDV 23,92 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
Promotion
30,00  24,00  brez DDV 24,00 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
Promotion
29,00  23,21  brez DDV 23,21 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
- 20%
Promotion
26,00  20,80  brez DDV 20,80 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah