SO GOOD MAGAZINE #32
Vsaka nova So Good.. revija je košček najboljšega peciva, ki vam ga postrežemo z vso ljubeznijo.
Je posnetek resničnosti poklica na mednarodni ravni z vsemi njegovimi odtenki in posebnostmi. Toda nad kulturnimi, geografskimi in gastronomskimi razlikami je vsak od člankov, ki sestavljajo to publikacijo, primer poklicnega nemira, nekonformizma, želje po napredovanju in raziskovanju meja.
V tej številki #32 začnemo potovanje z obiskom najhladnejših, pod ničlo segajočih geografskih širin, da bi spoznali zamrznjene stvaritve štirih velikih mojstrov te discipline, vsakega z njegovega strokovnega vidika. Od tam se odpravimo do najbolj "slaščičarske" vizije MOF-ov Emmanuela Ryona in Davida Wesmaëla, nato do bolj "kulinarične" mladega ruskega slaščičarja Artema Gračeva, vse do senzorične teorije arom vsestranskega Jesusa Escalere.
Če boste preživeli te ledene skušnjave, boste dosegli slastno hvalo preprostosti, ki nam jo ponuja MOF David Briand, zapeljala vas bo navidezna nedolžnost Eunji Lee in presenetila vas bo prefinjena in ustvarjalna viennoiserija Nuño García. Po vsem tem vas bo Paul Yochum popeljal v svet gastronomskih krofov, Joris Vanhee vas bo naučil, kako delati z najbolj svežo čokolado, Michal Kleiber vam bo pripovedoval o svojih potovanjih k poljski tradiciji in naravi, Raúl Bernal in Pol Marginedas pa vas bosta popeljala na vrhunska tekmovanja in z vami delila delo, zaradi katerega sta postala najboljša mojstra čokolade v Španiji.
Po skoku na drugi konec sveta boste prispeli v Melbourne, kjer vam bo Ash Smith predstavil svoje tolažilne sladice, kot velik objem v zimskem večeru. Od tam na Japonsko, kjer vam bo Jiro Tanaka predstavil provokativni koncept Deliganta. V Dubaju pa vas čakata brata Orfali, ki vam bosta razkrila skrivnost izjemnega uspeha njunega poslovnega predloga na Bližnjem vzhodu. Enega najbolj nenavadnih trenutkov tega potovanja boste doživeli med obiskom Juliusa Persooneja, ustvarjalca čokolade, ki je tako posebna kot njegov bonbon z umetno slino za bolnike z rakom na grlu.
Ronald García vam bo pokazal, kako je dediščina Majev ključnega pomena za razumevanje današnjih sladic, Suzette Gresham, velika dama ameriške kuhinje, pa vas bo sprejela v svoji restavraciji Acquarello v San Franciscu, kjer boste spoznali njeno okusno zgodovino.
Potovanje se konča v Maleziji, kjer boste obiskali Wei Loon Tana, Jeffreyja Tana in zakonca Jer Yenn & Jia Yi, ki so vsi predstavniki spektakularne eksplozije, ki jo slaščičarstvo doživlja v tej čudoviti državi jugovzhodne Azije.
Si lahko zamislite boljše potovanje?
Jezik: Angleščina
Avtor/i: Oglejte si povzetek
Poltrdna vezava: 318 strani
Izdano v 2024
Teža: 1,9 kg
Vsebina:
Vznemirljiv svet pod ničlo
Emmanuel Ryon. Francoska prefinjenost
David Wesmaël. Barve okusa
Jesús Escalera. Bistvo dobrega sladoleda
Artem Grachev. Globina in čustva skozi sladoled
David Briand. Zdrava pamet slaščic
Eunji Lee. Nevarna nedolžnost
Nuño García. Haute viennoiserie
Paul Yochum. Gastronomizacija krofov
Joris Vanhee. Čokoladne poti
Michal Kleiber. Potovanje
Raúl Bernal. Čokoladnica na kolesu
Pol Marginedas. Ko mit postane čokolada
Ash Smith. Velik objem v zimski noči
Jiro Tanaka. Keep it deligant
Mohammad, Wassim y Omar Orfali. Druženje kuhinje in slaščičarne
Julius Persoone. Več rock'n'rolla kot kdaj koli prej
Ronald García. Kaj je slaščičarna dolžna Mezoameriki
Suzette Gresham. Ustvarjanje nepozabnih izkušenj za goste in osebje je enako pomembno
Zanimivosti
MALEZIJA, epicenter visoke slaščičarne
Wei Loon Tan. Malezijski naglas
Jeffrey Tan. Biti slaščičar in biti srečen
Jer Yenn in Jia Yi. Dva v ravnovesju