SO GOOD MAGAZINE #31
Je to najbolj nora številka revije So good... v zadnjih letih? Odgovor je pritrdilen.
Malce naveličani mode, tega, kar je predvidljivo, tega, kar je umestno, in tega, kar je pravilno, smo se domislili, da bi osem mojstrov vprašali naslednje: Ali bi si upali objaviti tri "politično" nekorektne stvaritve, ki ne upoštevajo ustaljenih pravil, "huliganske" sladice, bodisi po sestavi, obliki, kombinacijah okusov bodisi po estetiki in sporočilu? Edina določena omejitev je izogibanje osebnim žalitvam in vsemu, kar bi lahko veljalo za nesramno ali vulgarno.
In osem norcev je reklo: "Seveda." Iz njihove nepremišljenosti so nastali konopljino maslo, pasta iz rdečih mravelj, mezkal iz surovih piščančjih prsi, rogljiček iz maščobe divjega prašiča, "bikovo srce", obloženo z bikovim karpačo, krompirjev mousse za krompirjevo "omleto", milo iz Fight Cluba, upodobitev treh od sedmih smrtnih grehov ... in druge podobne ekscentričnosti.
Hvala Hansu Ovandu in njegovim filmom, Gregoryju Doyenu in njegovim igram, Françoisu Daubinetu in njegovim grehom, Gonzu Jiménezu in njegovim tapasom, Jordiju Rocu in njegovim sanjam, Ángelu Leónu in njegovim morjem, Robertu Cortesu in njegovim prednikom ter Michaelu Van Der Kroftu in njegovim provokacijam. Hvala vsem, ki ste se prepustili izzivom in se odzvali tako iznajdljivo. Konformisti, zdolgočaseni, predvidljivi ali tisti, ki se zlahka užalijo, naj te številke ne kupujejo.
Vsi, ki nadaljujete z nami, boste našli okusen intervju z Dominiqueom Anselom ob deseti obletnici njegovega Cronuta, ki ga spremljata dve emblematični stvaritvi. Prav tako boste uživali v oblikovalskem pecivu Dimitrija Fayarda. Očarala jih bo lepota sladic Pía Salazar iz Ekvadorja. S Tristanom Rousselotom se bodo seznanili z možnostmi vanilije ter cenili občutljivo in esencialistično delo Joosta Arijsa v njegovem obratu v Gentu. Spoznali boste dragocena mnenja učitelja Sebastiena Canonna. V hotelu Langham v Shenzhenu na Kitajskem vas bosta zapeljala eleganca in natančnost kreacij Seana Huja. Boste se nalezli strasti in odločnosti Sho Kimure.
Preseneti vas zgodba o Deju Kewkachi in njegovem imperiju na Tajskem. S sladicami Talije Profet bodo priča novemu pristopu k kakavu v prahu. Odkrili bodo priznane individualne sladice Kyoheija Mikamija, ki so dva- do trikrat dražje od tokijskega povprečja. Razveselile vas bodo zgodbe grškega kuharja Nicolasa Nikolakopoulosa, polne kemije in slaščic. In spremljali boste velikega Luciana Garcío na sprehodu po njegovem novem in nepopisnem prostoru na obrobju Buenos Airesa.
Skupaj je 21 kuharskih mojstrov, od katerih jih več kot polovica prvič prihaja k So Good ... reviji. Vabimo vas k branju številke, za katero ne moremo zagotoviti, da bo vsem všeč, zagotavljamo pa, da vam ne bo dolgčas. Obljubljamo.
Jezik: angleški
Izdaja: 2024