9/9

SO GOOD MAGAZINE #18

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 24,76  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 2LISG018
Na zalogi
26,00 
26,00  brez DDV
18. številka revije So good .. nas popelje nazaj v prihodnost. Posvečena je namreč tradicionalnim sladicam a s strani največjih mojstrov obrti pripravljena na povsem inovativen, nov način v bogastvu tekstur in okusov.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

logo_sogood_header1

 

Včasih je potrebno iti korak naprej, potem je to paradoksno stanje, ki ga lahko imenujemo »Back to the Future«. Zato naslovnica So Good (Lior Shtaygman) prihaja s stani profesionalca, ki odločno stavi na lokalno in tradicionalno. V tem primeru izraelskega izvora. Rezultat je sladica, ki je žvečljiva, hrustljava, intenzivnih tekstur in okusov, vendar ustrezno posodobljena s trenutnimi parametri estetike in sladkost. Še en dober primer tega potovanja za bolj intenzivno teksturo sladic in okusa je Cédric Grolet, francoski chef, ki nam je razkril vse podrobnosti svojih najbolj simboličnih sladic.

Disfrutar Restaurant

Če pa govorimo o napredku je nujna inovacija. Zato nekatere od najbolj nemirnih kuhinj v Španiji izhajajo iz tega in odkrivajo nove igre, tehnike in teksture. Ne eni strani je to tris restavracij Disfrutar in na drugi strani David Gil. Poleg njiju Jordi Puigvert še naprej raziskuje sestavine in aplikacije s kateri razvija sladice. Nič manj inovativna ni Dinara Kasko, ki prihaja iz Ukrajine in nam nudi nekaj svojih neverjetnih modelov, mehurčki zmanjšani na velikost neustavljivih češenj.

Frédéric Bau & Leonardo di Carlo

Druga bistvena sestavina, ki omogoča, da so noge trdno na tleh je zavest. Zato menimo, da smo sposobni in potrebni refleksije chefov na nivoju Frédérica Baua in Leonarda di Carla, ki kažeta vztrajnost, ki bi se ji bilo potrebno izogniti v tem dinamičnem svetu sladic.

Samba Cake (Wittamer, Roesems)

Potujemo naprej, a ne da bi izgubili veliko zapuščino tradicije. Glavni cilj je sto let stara hiša Maison Wittamer. Slaščičarski chef Christophe Roesems je v intervjuju o belgijskih sladicah in čokoladi razkril edinstveno obrambo tradicije, ki se mora prilagajati trenutnemu času, ne da bi se izgubilo tudi bistvo. 

Lauren V. Haas, Susanna Yoon, Elaine Young, Elena Krasnova

So Good .. 18 nudi še eno razburljivo potovanje po vseh vogalih sedanje »haute patisserie«. Potujemo skupaj s potniki kot so Emmanuel Hamon, Franck Michel ali Eleine Young, ambasadorji posebnih okusov, ki svoje storitve opravljajo zlasti v azijskih državah.. Druge osebe raje hranijo svoje kovčke in se zavezujejo posluhu svojih sanj, kot na primer Susanna Yoon ali Elena Krasnova. Poleg tega boste lahko uživali v obnovljenih idejah elegantnih sladic, ki jih chefi podpisali s talentom: Lauren V. Haas, Antonio Bachour, John Shields in Karen Urie Shield ter Nobuhiro Koto. Mostovi med njenimi meditaranskimi koreninami in njeno privlačnostjo do japonske kulture sijejo z nenavadnimi silami v najnovejših kreacijah Gabriele Rive. Fabrizio Fiorani, Frederik Borgskog, Vincent Attaili in Andrés Morán so s svojim osebnim predlogom zaključili repertoar te številke.

 

Vsebina:

  • Dinara Kasko, Simply amazing
  • Lauren v. Hass, A critical approach
  • Lior Shtaygman, A close look
  • Frédéric Bau, Imagining the future
  • Cédric Grolet, Lemon, apple, hazelnut, and almond
  • Oriol Castro, Eduard Xatruch & Mateu Casañas, New techniques without borders
  • Christophe Roesems, Defending a character
  • David Gil, Ice cream beyond itself
  • Leonardo di Carlo, In full maturity
  • Gabriele Riva, Mochi Gelato: When Japan and Italy met in a dessert
  • Andrés Morán, Healthy yet good
  • Jordi Puigvert, The multiple paths of technique
  • John Shields & Karen Urie Shields, It Takes Two
  • Susanna Yoon, Stick with her
  • Emmanuel Hamon, Appreciating pâtissier globalization
  • Elena Krasnova, Paris is in my hands
  • Antonio Bachour and Karina Rivera, New Bistro Spirit Plated Desserts
  • Nobuhiro Koto, A plate of Karuizawa
  • Franck Michel, Classic and contemporary
  • Tidbits
  • Fredrik Borgskog, The architecture of nature
  • Fabrizio Fiorani, The incalculable value of superfluous
  • Vincent Attali, Mediterranean, technological, free
  • Elaine young, Accompanying the Indian pastry awakening

 

 

Podobni izdelki
Na zalogi
30,00  brez DDV 30,00 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

26,00  brez DDV 26,00 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
29,00  brez DDV 29,00 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
26,00  brez DDV 26,00 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah