THE SECRETS OF ICE CREAM - ANGELO CORVITTO
"Skrivnost sladoleda, sladoled brez skrivnosti"
Avtor: Angelo Corvitto
Knjiga vas popelje v svet idealnega sladoleda in vas zapelje ne glede na stopnjo znanja v izdelavi sladoleda. Ko jo boste prebrali boste obvladali koncept sladoleda in njegove terminologije kot je AFP, SP. Lahko preživimo kar nekaj ur teoretiziranja z Angelom o tem, kako narediti najboljši sladoled. Ko boste našli odgovore na vprašanja si boste sami znali izdelati svoj najboljši sladoled.
Sladoledna igra ni nič drugega kot dobro opredeljene rigorozne metode, popolnoma zgrajene, katerih namen je pripraviti najboljši možni sladoled. Opisane metode so posledica dolgih let v tem poklicu, izkušenj in predvsem posledica neskončnega nemira strokovnjaka, ki je raziskoval svak dan svojega življenja.
»Skrivnost sladoleda. Sladoled brez skrivnosti!, kot je naslov knjigi, je veliko več kot preprost sladoledni pripomoček. To je v bistvu praktična knjiga s katero lahko vsak gastronom (kuhar, slaščičar, gostinec …)naredi svoj najboljši sladoled in ga prilagodi svojim lastnim potrebam.
Knjiga vsebuje temeljite analize vseh sestavin, procesov, temperatur, shranjevanja sladoleda v popolnoma razumljivem jeziku.
Ta knjiga je neprecenljivo orodje!
Vpogled v knjigo (pdf) |