MÁS, by Mario Masiá
Mojster sladoleda Mario Masiá s svojo prvo knjigo debitira v založniškem svetu. Más je založniški projekt, ki želi povrniti sladoledni preliv z obrtniškega in ustvarjalnega vidika. V knjigi je zbranih približno sto receptov, ki se vrtijo okoli popolnih paritev in temeljijo na zelo različnih prelivih, tot tudi samem sladoledu in obrtnih sorbetih. Kombinacije, ki so še vedno vzorec vsestranskosti in potenciala, naj bi imele pri sladoledu veliko pomembnejšo vlogo.
Strukturira knjige je v štirih poglavjih, ki obravnavajo trdno čokolado (stracciatella) in Comtesso; sadje in njegove možnosti (od klasičnega tutti-frutti do dušika); Marmoriranje; in na koncu še dodatki v koščkih. Univerzalne komponente sladic, kot sta ganaš in gianduja, sodobna sredstva za želiranje, liofilizirano sadje, tekoči dušik, običajna orodja v delavnicah, kot so silikonski kalupi, listi za kitaro, pekači in okvirji iz polietilena, odpirajo novo igrišče za izdelavo sladoleda.
Mario Masiá je bil kapetan španske ekipe, ki je bila podprvakinja na svetovnem pokalu leta 2016 v sladoledu in španski prvak v sladoledu leta 2011. Vodi sladoledarne z zgodovino od leta 1963, Masiá Heladeros Artesanos, ki ima pet podružnic v Sant Vicent del Raspeigu (Alicante).
Velikost 21 x 27 cm
Jezik dvojezičen (angleščina in španščina)
ISBN-13 978-84-946323-9-6
Avtor Mario Masiá
182 strani, mehka vezava
Objavljeno leta 2019
Teža 1,1 kg