ESSENCE - JESÚS ESCALERA
Essence Jesús Escalera. Pomen arom pri ustvarjanju novih sladoledov in sladic.
Drugačen priročnik, poln praktičnih ključev, ki bodo strokovnjakom za sladoled, slaščice in sladko kuhinjo na splošno omogočili ustvarjanje uspešnih in presenetljivih kombinacij okusov.
Vedno več študij poudarja velik pomen arom v gastronomiji. Toda kako jih obvladati? Ali je mogoče ustvariti sladoled in sladice z aromo kot izhodiščem, kot je vanilija? Slaščičarski mojster Jesús Escalera v svojem podjetju Postrería v Guadalajari (Mehika) že leta dokazuje, da je to res mogoče.
Zakaj je knjiga Essence potrebna?
- Spoznavanje nove in zanimive ustvarjalne metode, ki izhaja iz aromatičnega profila sestavin.
- V svet sladoleda vnesti tehnični in celovit pristop za sladoledarje in slaščičarje.
- Poudariti potencial sladoleda v gastronomiji.
- Odkriti preprosto in praktično klasifikacijo arom, prilagojeno potrebam strokovnjakov za sladoled, slaščičarstvo in kulinariko.
- Raziskati neizčrpno ustvarjalnost Jesusa Escalere, enega najbolj vsestranskih in svetovno znanih slaščičarjev.
Knjiga je sestavljena iz prvega teoretičnega dela, ki:
- razkriva ključ do dobrega sladoleda
- uči, kako praktično oblikovati sladoled
- pojasnjuje, kaj je okus in kako ga izboljšati
- na preprost način razvrsti glavne arome
- podrobno opisuje nov način ustvarjanja sladic in sladoledov.
Drugi del ponuja 45 receptov za sladoled z zelo različnimi aromatičnimi profili ter več kot 30 sladic in predlogov za pripravo. Vsak predlog je odlično kontekstualiziran, tako da se vsak strokovnjak poglobljeno seznani z ustvarjalnim procesom, ki mu sledi Jesús Escalera.
Jezik: Dvojezično (angleščina in španščina)
ISBN-13
Avtor/i: Jesús Escalera
Trdna vezava: 444 strani
Izdano v 2024
Vsebina:
SPLOŠNA TEORIJA SLADOLEDA
TEORIJA OKUSA
TEORIJA AROM
RECEPI
ZELENE AROMAZE
CVETLIČNE AROME
OSVEŽILNE AROME
VONJI PO PECIVU
TOPLI VONJI