30 indispensable ice creams, by Jaume Turró
30 nepogrešljivih sladoledov izhaja iz potrebe po zadovoljitvi naraščajočega povpraševanja po usposabljanju za sladoled. Izbranih je 30 nepogrešljivih sladoledov in sorbetov, na ravni bolj pluralistične, zahtevne in informirane stranke.
Knjiga je rezultat strokovnega znanja Jaumea Turrója, enega najprestižnejših proizvajalcev sladoleda in španskega prvaka v sladoledu 2012. Toda poleg dobrega usposabljanja za sladoled in sladice, so Turrójeve izkušnje pri vodenju dveh vodilnih prodajaln sladoleda v barcelonskem Maresmeu najboljša garancija za knjigo.
Tako avtor predlaga široko sprejete sladolede, kot je vanilija, univerzalne klasike, kot je stracciatello, gastronomske predloge, kot so sladoled iz temne čokolade in sladoledi, ki opredeljujejo našo identiteto profesionalcev, na primer jagode.
Ta knjiga ni le odličen zaveznik pri predstavitvi sladoledov, ki se razlikujejo od konkurence. Vsak recept je razširjen s kontekstnimi informacijami o njegovem viru, tehničnimi komentarji o izbranih parametrih, nasvetih in zvijačami. To je knjiga receptov, ki prevzema gastronomsko vrednost, ki jo mora imeti sladoled, in ne obrača hrbta navadam, ki jih danes nalagajo prehranskim trendom, z uporabo izdelkov z nizko vsebnostjo maščob. V ta namen je eden od pogojev, ki je razložen v knjigi, ta, da tehnološke sestavine opravljajo svojo funkcijo v receptu, ne da bi sladoledu zmanjšali moč in ostrino.
Nagrade: Najboljša sladoledna knjiga na svetu 2018 (avtorja Gourmand World Cookbook Awards)
Jezik: španščina/angleščina
144 strani
Velikost: 21 x 27 cm.
30 NEPOGREŠLJIVIH SLADOLEDOV
Mlečni sladoled
Stracciatella
Oreh in smetana
Tutti-frutti
Lešnik
Jagoda
Temna čokolada
Jogurt
Whisky krema
Tiramisú
Pistacija
Kokos
Rom in rozine
Sorbet iz melone
Dulce de leche
Zamrznjena krema, biskvitni glacé
Limonin sorbet
Katalonska krema
Mehki jogurt za postrežbo
Malinov sorbet
Bela čokolada
Sorbet iz manga in pasijonke
Cimetovo mleko
Mojito sorbet
Kava
Banana
Bela čokolada
Turrón
Mandarinski sorbet
Kakav
Sirna torta
Meta in čokolada
Vanilija
Svetla vanilija