THE CHOCOLATIER'S KITCHEN - CALLEBAUT
Callebaut predstavlja The Chocolatier's Kitchen, ambiciozno zgodbo o pralinejih, ki so jih pripravili sedem prestižnih mojstrov: Davide Comaschi, Philippe Vancayseele, Clare England, Beverley Dunkley, Mark Tilling, Ciro Fraddanno in Ryan Stevenson
Callebautova ekipa s pomočjo sedmih prestižnih mojstrov čokolade predstavlja praktično knjigo, ki je namenjena obrtnikom, ki izdelujejo čokolado, da bi jim pomagala začeti in razvijati svoje čokoladne izdelke.
Petnajst let po izdaji knjige Fine Chocolates ekipa Callebaut predstavlja The Chocolatier's Kitchen, praktično knjigo, ki je z več deset inovativnimi recepti, nasveti in tehnikami namenjena obrtnikom, ki se ukvarjajo s čokolado, da bi jim pomagala pri oblikovanju in razvoju njihovih čokoladnih predlogov. V tej knjigi, ki je na voljo v angleščini, sedem Callebautovih kuharjev (Davide Comaschi, Philippe Vancayseele, Clare England, Beverley Dunkley, Mark Tilling, Ciro Fraddanno in Ryan Stevenson) odgovarja na številna vprašanja, ki so jih v preteklih letih prejeli od obrtnikov z vsega sveta, ki so začeli s čokoladnim poslom. Zato je knjiga The Chocolatier's Kitchen, ki vsebuje več kot 200 receptov, resnično namenjena podpori podjetnikom pri doseganju njihovih poslovnih ciljev.
Kako to počne? Z uvedbo sistema roka trajanja, ki usklajuje proizvodnjo s pričakovano prodajo. Sistem, ki pomaga pri razmišljanju in oblikovanju asortimenta izdelkov ter njegovi distribuciji v kratkem (2 tedna), srednjem (8 tednov) in daljšem roku trajanja (6 mesecev). Poleg tega knjiga navdihuje z recepti s petimi barvami čokolade Callebaut (temna, mlečna, bela, zlata in rubinasta) in kombinacijami, novimi oblikami in predstavitvami bonbonov. "Vsak začetnik se spopada z oceno obračanja svoje ponudbe v primerjavi z rokom trajanja izdelkov.
Z uravnoteženjem ponudbe med svežimi izdelki in visokokakovostnimi izdelki z dolgim rokom trajanja lahko začetniki bolje načrtujejo svojo proizvodnjo in prodajo," pojasnjuje Callebautova kreativna vodja Minette Smith. Kar zadeva strukturo, je razdeljena na tri velike bloke glede na trajnost izdelka (kratka, srednja in dolga). Vsak del obravnava različne družine bonbonov (bonboni, tartufi, ploščice in tablice, hrustljavi bomboni, dražeji), dopolnjujeta pa ga dva zanimiva dela, posvečena namazom in gelatu.
Ustvarjanje sedmih mojstrov je predstavljeno v celotni knjigi. Knjiga se tu ne konča. Za leto 2023 je načrtovan izid drugega zvezka, ki naj bi bil " ‘The Chocolatier’s Shop’, dober pregled vseh vprašanj, ki jih je treba rešiti, in odločitev, ki jih je treba sprejeti. Od priprave poslovnega načrta, izbire blagovne znamke, iskanja razlikovanja, vzpostavitve trženja, izbire pravih prodajnih poti do nabave prave opreme," pravi Minette.
- Velikost: 31 x 24 cm
- Jezik: Angleščina
- Avtor/i: Davide Comaschi
- V trdi vezavi: 592 strani
- Izdano v 2022
- Teža: 3,1 kg
Recepti v tej knjigi so razvrščeni glede na rok trajanja (kratek, srednji, dolg), vrsto slaščice (bonboni, tartufi, ploščice ...) in barvo čokolade (temna, mlečna, bela, zlata in rubinasta).
KRATEK ROK TRAJANJA
Bonboni
Tartufi
ploščice in tablice
Hrustki
Dražeji
Namazi
Gelato
SREDNJI ROK TRAJANJA
Bonboni
Tartufi
Ploščice in tablete
Hrustki
Dražeji
Namazi
Bonboni za sladoled
DOLG ROK TRAJANJA
Bonboni
Tartufi
Ploščice in tablete
Hrustki
Dražeji
Namazi
Gelato v kozarcu