9/9


Vzgojimo boljšo čokolado!

Več o trajnostni čokoladi si lahko pogledate na www.growinggreatchocolate.com

Kakav iz katerega se izdeluje čokolada izvira iz drevesa Theobroma cacao, ki je razmeroma mlada rastlina ne starejša od 10.000 let. Izvira iz Srednje Amerike, od koder so jo prenesli tudi na druge celine s tropskim podnebjem. Je zelo občutljiva za pridelavo in zahteva veliko pozornosti. Obsežni intenzivni nasadi in gojenje v okolju, ki za kakav ni naravno je prineslo mnogo težav. Kakav se danes sooča z mnogimi boleznimi in bojaznijo, da bo kakava postopoma zmanjkalo.

Callebaut je v letu 2012 pričel z malimi lastniki kakavovih nasadov obsežni projekt imenovan "Vzgojimo boljši kakav", katerega namen je ohraniti kakav, njegovo diverziteto in ga vzgajati trajnostno v sozvočju z naravo.


Sestavine: S programom trajnostnega razvoja kakava sodeluje Callebut s 60 zadrugami, ki skupaj obsegajo več kot 30.000 malih pridelovalcev.

Growing Great Chocolate™

je enkraten program in pokriva vse proizvode Callebauta. Vsi naši recepti so pripravljeni iz trajnostne čokolade. Predstavlja neposredno vez med lastniki farm in slaščičarskih šefov.

Vzgojimo boljši kaka bazira ne treh načelih


Vzgojimo boljši kakav

Podpiramo kmetijske zadruge in njihove kooperante, da vzgajajo boljši kakav in skrbijo za njegovo bodočnost.


Povišujemo prihodke kmetom

Z neposrednim sodelovanjem s zadrugami skrbimo za pošteno plačilo za njihovo delo


Zvišujemo kvaliteto življenja

Callebaut se je zavezal, da bo izboljšal življenje kmetov na farmah, njihovo izobraževanje, zdravniško in čisto vodo.



SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah