POPER MALABAR ČRN TERRE EXOTIQUE - 70 g
Kako lahko uporabite malabarski črni poper pri kuhanju?
Nekaj idej za uporabo malabarskega črnega popra pri kuhanju.
Malabarski črni poper se odlično poda k rdečemu mesu, sladkim in slanim jedem ali zelenjavnim pecivom. Odlično se poda tudi k sladicam. Naj vas preseneti očarljiva kombinacija malabarskega črnega popra in čokolade ali malabarskega črnega popra in rdečega sadja.
Tukaj je nekaj idej za recepte, v katerih lahko uporabite malabarski črni poper:
- domači paradižnikov sok: pred mešanjem sestavin dodajte mleti malabarski črni poper. Zmešajte in postrezite ohlajenega;
- pečeni šparglji: pred pečenjem špargljev dodajte malabarski črni poper v omako;
- krompir v oblicah: po kuhanju krompirju dodajte malabarski črni poper in ga nato postrezite;
Če želite uživati v polnem okusu tega popra, ga dodajte tik pred serviranjem.
Arome malabarskega črnega popra:
obljuba nepozabnega okušanja
Malabarski črni poper s sladkimi, praženimi in lesnimi notami ponuja pravo eksplozijo okusov, ki bo navdušila vaše brbončice. Njegova rahla kislost daje občutek svežine in omogoča uživanje v njegovem značilnem vonju. Malabarski črni poper je popolna mešanica nežnosti in moči!
Malabarski črni poper in njegova botanika
Malabarski črni poper spada v družino Piper nigrum. Ta liana raste na tropskih območjih in lahko doseže višino več kot 4 metre.
V čem je črni poper poseben?
Razlika med zelenim, črnim, rdečim in belim poprom je predvsem v stopnji zrelosti pri obiranju: črni poper se obira tik pred popolno zrelostjo, nato pa se posuši na soncu, kar mu daje pikanten in poln okus.
Malabarski črni poper in njegova zgodovina
Obale Malabarja: zgodovinski rojstni kraj popra
Prve rastline popra so bile avtohtone v zvezni državi Kerala na indijski obali Malabar. Poper torej izvira iz Indije. Njegovo ime izvira iz sanskrta (indoevropskega jezika): "Pippali", ki se je postopoma razvilo v "pipper".
Skozi stoletja je bil poper uveden v druge države: Kambodžo, Vietnam, Indonezijo, Brazilijo, Madagaskar in nedavno, v tridesetih letih 20. stoletja, v Kamerun. Malabarski poper je bil eden prvih, ki so ga izvozili izven Indije, in sicer okoli leta 1661.
Poper je bila vedno vir številnih odkritij. Zaradi gospodarskih ali kulturnih razlogov so ljudje trgovali, potovali, kupovali, prodajali in ustanavljali trgovske postojanke ... Sledi uporabe
malabarskega popra je mogoče najti v mumifikaciji Ramzesa II.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
- Zdrava hrana