ČILI PAPRIKA GOCHUGARU TERRE EXOTIQUE - 30 g
Uporaba paprike Gochugaru v jedeh
Popestrite svoje jedi s sladkimi, dimljenimi in rahlo pikantnimi notami paprike gochugaru! Ne glede na to, ali gre za vaš kimči, zelenjavni pomfri ali omake za žar, je ta paprika zlahka vključena v vaše vsakodnevno kuhanje.
Naše ideje za recepte za uporabo paprike Gochugaru v vaši kuhinji
- Začinjena juha z morskimi sadeži (Jjigae) : Pripravite začinjeno korejsko juho s papriko gochugaru, ribjo ali zelenjavno juho, sojino pasto, morskimi sadeži, tofujem in zelenjavo. Ta prijetna juha je kot nalašč za mrzle dni.
- Gochugaru Paprika Barbecue Omaka : Ustvarite začinjeno žar omako tako, da papriko gochugaru zmešate s sojino omako, riževim kisom, rjavim sladkorjem, česnom in sezamovim oljem. Uporabite to omako za mariniranje ali ščetkanje mesa ali zelenjave pred peko na žaru.
- Dakgangjeong piščanec : Pripravite hrustljavo ocvrtega piščanca, oblitega s sladko in pikantno omako iz paprike gochugaru, sojine omake, riževega kisa, medu in česna. To je priljubljena jed iz ocvrtega piščanca v korejskem slogu.
Arome paprike Gochugaru
Gochugaru papriko odlikuje svetlo rdeča barva in sladke, dimljene arome. Ima pikantnost okoli 2000 SHU, nekoliko močnejšo od svojega bratranca, paprike Espelette.
Okusena paprika
Gochugaru paprika izvira iz Koreje. Spada v družino Capsicum annuum, njena pikantnost je približno 2000 SHU, zaradi česar je zmerno pikantna. Zaradi njenega aromatičnega profila je velika prednost za korejsko kuhinjo, zlasti za tradicionalni in edinstveni kimči!
Izvor paprike Gochugaru
Kulinarično revolucijo v Koreji je zaznamovala uvedba rdeče paprike v 17. stoletju, začimbe, ki prej ni bila poznana v regiji do prihoda portugalskih trgovcev v vzhodno Azijo. Hitro sprejetje te paprike v Koreji je spremenilo njeno gastronomijo in jo postavilo v središče številnih tradicionalnih jedi. Čeprav so sodobne metode poenostavile njegovo proizvodnjo, več starih generacij v Koreji še vedno ohranja tradicijo njegove obrtne proizvodnje. Ta proces prednikov poudarja kulturni in zgodovinski pomen paprike gochugaru v korejski kuhinji.