WASABI TERRE EXOTIQUE - 60 g
Wasabi zmešajte s sojino omako in ga dodajte perutnini. Prav tako bo poživil ribe in v ponvi ocvrto vrtno zelenjavo.
Kako uporabljati mešanico wasabi?
Naše ideje za recepte za uporabo paste wasabi pri kuhanju:
- Za pripravo te okusne začimbe potrebujete le 1 čajno žličko paste wasabi (celoten recept spodaj);
- kozice z ingverjem in wasabijem: v ponvi s kozicami segrejte oljčno olje in dodajte 2 čajni žlički mešanice wasabi;
- Piščanec z maslom wasabi: 50 g masla in ½ žlice mešanice wasabi namažite pod kožo piščanca;
Recept za domači wasabi najdete tukaj
Okusi mešanice wasabija
Wasabi je tako imenovana japonska gorčica. Prašek wasabi je hkrati oster in svež, zato je idealen za popestritev jedi.
Kaj je wasabi?
Wasabi je popolnoma užitna rastlina, kar pomeni, da lahko jeste tako rižome kot liste in cvetove. Obstajata dve vrsti wasabija: "sawa wasabi", ki raste v polvodnem okolju, in "oka wasabi", ki je slabše kakovosti. Oka wasabi se goji na odprtih poljih. Wasabi je torej rastlina, ki raste le v vodi potokov ob vznožju japonskih gora.
Spomladi cvetijo popki in takrat je korenina pripravljena za obiranje. Ko je korenina sveža, jo naribamo, da dobimo pasto, liste zmeljemo in posušimo, da dobimo prah, cvetove pa uporabljamo v kulinariki, sveže ali posušene. Korenina wasabija je zelo draga, zato je le malo ljudi kdaj okusilo pravi wasabi. To, kar na Zahodu imenujemo "wasabi", je pravzaprav mešanica hrena v prahu in gorčice.
Iz česa je sestavljena mešanica wasabi Terre Exotique?
V podjetju Terre Exotique smo sodelovali s proizvajalci s štirih koncev sveta in svojim strankam želeli ponuditi mešanico, ki vsebuje pravi japonski wasabi. Zato je naša mešanica wasabija narejena iz hrena v prahu, gorčice in pravih listov wasabija, 100-odstotno naravnega proizvoda neposredno z Japonske. Popolna mešanica za spoznavanje pravih okusov te znane japonske paste.
Zgodovina wasabija
Beseda "wasabi" v japonščini pomeni "gorski svetlin". Gre za naravno rastlino, ki raste samo na Japonskem. Prve sledi o njenem uživanju na Japonskem segajo v stare čase. Zelo hitro so iz korenine naredili pasto, ki je postala zelo priljubljena in je bila že leta 1000 n. št. sestavni del cesarske dvorne kuhinje. Ta pasta je postopoma dosegla naše celine in razveselila naše brbončice!