9/9

MEŠANICA ZAČIMB ZA KIMCHI TERRE EXOTIQUE - 70 g

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 6,30  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1ZZTETEEPFACKIMC
Na zalogi
6,90 
6,90  brez DDV
Kimči, zaščitni znak korejske gastronomije
Kimči je bistveni del korejske kuhinje! Mešanica se s svojimi pikantnimi in sladkimi notami odlično poda tudi k ribam in juham!
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

Kimči, zaščitni znak korejske gastronomije
Kimči je bistveni del korejske kuhinje! Kitajsko zelje ali drugo zelenjavo drobno narežite, dodajte žlico mešanice kimčija Terre Exotique in kuhajte. Mešanica se s svojimi pikantnimi in sladkimi notami odlično poda tudi k ribam in juham!

V katerih jedeh lahko uporabite mešanico kimči?

Ta mešanica je seveda posvečena korejskemu receptu za kimči, vendar jo lahko uporabite tudi za izboljšanje rib, woka in perutnine z njenimi okroglimi, dimljenimi notami.

Naše zamisli za recepte za uporabo mešanice kimči pri kuhanju:

  • Kimči: za 750 g kitajskega zelja potrebujete 3 žlice mešanice kimčija. Odkrijte celoten recept za kimči
  • Tofu, mariniran v mešanici kimčija: rezine tofuja marinirajte v mešanici mešanice kimčija, sojine omake, česna in medu. Pečemo na žaru ali v ponvi, dokler se ne zlato rjavo obarva. Postrezite z rižem in zeleno zelenjavo za popolno vegetarijansko jed.
  • Pikanten piščanec z mešanico kimčija: koščke piščanca zmešajte z mešanico kimčija, sezamovim oljem in ingverjem ter pustite marinirati nekaj ur. Pečemo v pečici ali v ponvi. Postrezite z zeljem ali kumarično solato, da se okusi uravnotežijo.
  • Kimči juha z rezanci: iz zelenjavne ali piščančje juhe pripravite okusno juho, dodajte mešanico kimči, riževe ali pšenične rezance, sezonsko zelenjavo in tofu ali morske sadeže.

Okusi mešanice kimči

Mešanica ima okrogle, sladke in rahlo dimljene arome. Za njeno pikantnost poskrbi okusen čili gochugaru, ki je ključna sestavina tega korejskega recepta.

Čili gochugaru, ključna sestavina mešanice kimči

Paprika gochugaru izvira iz Koreje. Spada v družino Capsicum annuum in se odlikuje po svetlo rdeči barvi. Zaradi sladkih, dimnih not in zmerne pikantnosti je glavna prednost korejske kuhinje ter seveda tradicionalnega in edinstvenega kimčija!

Izvor kimčija

Kimči je starodavna korejska jed, ki izvira iz časa treh korejskih kraljestev (37 let pred našim štetjem - 668 našega štetja). Podobno kot naše kislo zelje je kimči narejen iz mlečno fermentirane in začinjene zelenjave (predvsem zelja). Sprva so ga preprosto solili in fermentirali. Ko so v 17. stoletju na korejski polotok prinesli poper gochugaru, se je kimči razvil, tako da je vključeval tudi ta poper in postal pikantna in aromatična jed, kot jo poznamo danes. Kimči, ki je simbol korejske kulture, se razlikuje glede na regijo in letni čas ter odraža raznolikost in zgodovino korejske kuhinje.

Izvedite več o kimchiju

Več o zbirki ulične hrane

 

 

Lastnosti

Značke:
  • No Hidrogen
  • Vegan
Energetska vrednost (kj):
1169.00
Energetska vrednost (kcal):
280.00
Maščobe:
8.10g
Nasičene maščobe:
1.60g
Ogljikovi hidrati:
44.60g
Od tega sladkoriji:
28.70g
Vlaknine:
0.00g
Beljakovine:
6.90g
Sol:
21.50g
Podobni izdelki
22,50  brez DDV 22,50 
Ni na zalogi
dodaj na seznam želja
Na zalogi
8,00  brez DDV 8,00 
dodaj na seznam želja
7,21  brez DDV 7,21 
Ni na zalogi
dodaj na seznam želja
Na zalogi
36,00  brez DDV 36,00 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah