MEŠANICA ZAČIMB ZA KIMCHI TERRE EXOTIQUE - 70 g
Kimči, zaščitni znak korejske gastronomije
Kimči je bistveni del korejske kuhinje! Kitajsko zelje ali drugo zelenjavo drobno narežite, dodajte žlico mešanice kimčija Terre Exotique in kuhajte. Mešanica se s svojimi pikantnimi in sladkimi notami odlično poda tudi k ribam in juham!
V katerih jedeh lahko uporabite mešanico kimči?
Ta mešanica je seveda posvečena korejskemu receptu za kimči, vendar jo lahko uporabite tudi za izboljšanje rib, woka in perutnine z njenimi okroglimi, dimljenimi notami.
Naše zamisli za recepte za uporabo mešanice kimči pri kuhanju:
- Kimči: za 750 g kitajskega zelja potrebujete 3 žlice mešanice kimčija. Odkrijte celoten recept za kimči
- Tofu, mariniran v mešanici kimčija: rezine tofuja marinirajte v mešanici mešanice kimčija, sojine omake, česna in medu. Pečemo na žaru ali v ponvi, dokler se ne zlato rjavo obarva. Postrezite z rižem in zeleno zelenjavo za popolno vegetarijansko jed.
- Pikanten piščanec z mešanico kimčija: koščke piščanca zmešajte z mešanico kimčija, sezamovim oljem in ingverjem ter pustite marinirati nekaj ur. Pečemo v pečici ali v ponvi. Postrezite z zeljem ali kumarično solato, da se okusi uravnotežijo.
- Kimči juha z rezanci: iz zelenjavne ali piščančje juhe pripravite okusno juho, dodajte mešanico kimči, riževe ali pšenične rezance, sezonsko zelenjavo in tofu ali morske sadeže.
Okusi mešanice kimči
Mešanica ima okrogle, sladke in rahlo dimljene arome. Za njeno pikantnost poskrbi okusen čili gochugaru, ki je ključna sestavina tega korejskega recepta.
Čili gochugaru, ključna sestavina mešanice kimči
Paprika gochugaru izvira iz Koreje. Spada v družino Capsicum annuum in se odlikuje po svetlo rdeči barvi. Zaradi sladkih, dimnih not in zmerne pikantnosti je glavna prednost korejske kuhinje ter seveda tradicionalnega in edinstvenega kimčija!
Izvor kimčija
Kimči je starodavna korejska jed, ki izvira iz časa treh korejskih kraljestev (37 let pred našim štetjem - 668 našega štetja). Podobno kot naše kislo zelje je kimči narejen iz mlečno fermentirane in začinjene zelenjave (predvsem zelja). Sprva so ga preprosto solili in fermentirali. Ko so v 17. stoletju na korejski polotok prinesli poper gochugaru, se je kimči razvil, tako da je vključeval tudi ta poper in postal pikantna in aromatična jed, kot jo poznamo danes. Kimči, ki je simbol korejske kulture, se razlikuje glede na regijo in letni čas ter odraža raznolikost in zgodovino korejske kuhinje.
Izvedite več o kimchiju
Več o zbirki ulične hrane
- No Hidrogen
- Vegan