ADVENTNI KOLEDAR TERRE EXOTIQUE
Začinite konec leta z adventnim koledarjem Terre Exotique!
Bodite pozorni! Razkrivamo vsebino koledarja!
Strastna ekipa Terre Exotique že 25 let potuje po petih celinah in išče najkakovostnejše izdelke z eksotičnimi okusi, jih pripelje nazaj v Francijo, nato pa jih zapakira in združi v okusne mešanice. Tako kot naš žetvenik, ki krasi ta adventni koledar za leto 2023, se v predbožičnem času pridružite pikantnemu botaničnemu plesu Terre Exotique.
Tukaj je predogled tega, kar vas čaka v koledarju
- Mešanica Gravlax: limonina, pikantna in zeliščna mešanica Gravlax je obvezna za vaše ribje jedi. Tradicionalna kulinarična posebnost nordijske kuhinje je losos gravlax, ki ga še nikoli ni bilo lažje pripraviti kot z mešanico Terre Exotique gravlax. S svežo mešanico polnega okusa poživite svoje marinade in ribje jedi.
- Poper voatsiperifery: v osrčju madagaskarskih gozdov lahko trte popra voastiperifery zrastejo tudi do 30 metrov visoko! Redek, nenavaden in zasvajajoč, z lesnimi in cvetličnimi notami ter svežim okusom citrusov... Dodajte ta poper v svoj mlinček in spodbudite svoje recepte. Odlično se poda k čokoladi!
- Dimljen počen črni poper: odkrijte z bukovim lesom dimljen počen črni poper, ki je idealen za vsakodnevno uporabo. Poskusite ga z račjimi prsmi, lososom ali govedino na žaru.
- Solni cvet s praženimi začimbami: fleur de sel z okusom praženih začimb. Izboljša vse vaše vsakodnevne jedi. Nepogrešljiv kuhinjski pripomoček!
- Mešanica za kruh: s to mešanico začimb je bageta ponovno na dosegu roke. Preprosto dodajte 1 žlico v testo za kruh in že ste pripravljeni na delo.
- Mešanica začimb Speculoos: s to mešanico začimb boste lahko pripravili domači Speculoos in navdušili svoje prijatelje in družino. Dobro se poda k čaju, kavi ali pa se zdrobi v sladice. Na kilogram testa uporabite 1 žličko.
- Fleur de sel de Noël: ta mešanica tople, cvetlične božične soli je odlična priloga k pokrovačam, foie gras in perutnini.
- Beli poper Penja: obvezen pripomoček za vaš mlinček za poper! Beli poper Penja z živalskimi notami in vonjem po mentolu je izjemen zaradi svojega značaja in okusa.
- Zathar: v Libanonu se ta mešanica toplih, limoninih okusov uporablja v mezgah. Orientalsko obarvajte s soncem obsijano zelenjavo, belo meso in prekajenega lososa, zakaj ga ne bi uporabili kot marinado!
- Klasični Chai: Chai je bogata, dišeča mešanica začimb, ki jo lahko skuhate kot čaj. Odmerek: 1 čajna žlička na skodelico. Ličenje: 8 minut pri 100 °C. Napitek: 15 minut pri 100 °C. Pred serviranjem začimbe filtrirajte.
- Madras curry: slovita indijska mešanica, curry lahko dodate katerikoli omaki, tudi sladki!
- Bretonski curry: ta mešanica začimb nas popelje v zgodovino Vzhodnoindijske družbe v 17. stoletju. Ti gospodje iz Saint-Mala so prečesavali morja, da bi pridobili najboljše začimbe. Ekskluzivni recept.
- Mélange du trappeur: ta sladko-slankasta mešanica iz Quebeca je idealna za lososa, meso na žaru ali velouté.
- Sezamova semena s sojino omako: kombinacija osnovne japonske začimbe, sojine omake, in praženih sezamovih semen prinaša sladko-slan okus vsem jedem. Posujte beli riž, suši, sašimi ali ribji tatar.
- Timurjeve jagode: timurjeve jagode, ki jih pridelujejo kmetje v nepalskih gorah, imajo vonj po grenivki in limoni. Če jih zdrobite ali vmešate v jedi, so čudovita začimba za školjke, ribe in čokoladne ter sadne sladice.
- Likouala poper: znan tudi kot "Ashanti poper". Pridelujejo ga pripadniki plemena Baakas. Paprika Likouala raste divje na trtah, dolgih več kot 20 metrov. Izjemno dolg v okusu. Tradicionalna kongovska jed: "piščanec na žaru Ashanti".
- Persilada z divjim česnom: persilada je osnovna kulinarična jed. Ta mešanica, pripravljena iz peteršilja, šalotke in česna, se odlično poda k številnim jedem, saj jim doda pikantne, zeliščne in mediteranske note. To peteršiljevo mešanico lahko vedno znova uporabljate pri vsakdanjem kuhanju.
- Vikingška sol: z močnimi, dimljenimi okusi bo sol zagotovo presenetila! Legenda pravi, da je bil ta čudoviti recept, podedovan od Vikingov, čudežno ponovno odkrit. Vikinška sol se odlično poda k gratinom dauphinois, jajcem ali hrustljavi surovi zelenjavi!
- Poper za sir: mešanica popra, ki poživi vaš krožnik sira. Posebej dobro se ujema s sirom raclette, kozjimi siri, siri tome in tome de Savoie. Nekateri ga še vedno radi uporabljajo s starimi siri.
- Božični sladkor: ta božični sladkor z okusom medenjakov je bil ustvarjen v duhu prazničnega časa. Z veseljem ga uporabite v domačem pecivu, na sadnih tortah ali za karamelizacijo božičnega purana.
- Diamantna sol s tartufi: v kombinaciji s tartufi ta diamant iz himalajske soli spremeni vsakdanje jedi. Idealna je za zelenjavne pireje, karpačo, solate, fine ribe ali preprosto omleto.
- Mešanica za medenjake: odkrijte okus domačih medenjakov! Ali pa sublimirajte buče in školjke. Lahko se uporablja tudi za aromatiziranje gobic, peciva, piškotov itd. Za en hlebček uporabite 3 žličke.
- Mešanica za foie gras: pri goslih jetrih je najpomembnejša začimba! Prilagojena mešanica za posipanje toasta ali uporabo pri pripravi terine.
- Ostrigarski poper: polotok Saint-Cast le Guildo se nahaja na Smaragdni obali. Tako kot njegovi mornarji se tudi vi lotite krmiljenja in odplujte na odprto morje, pri tem pa ne pozabite na nož, ducat ostrig in seveda na ostrigarski poper, s katerim jih boste začinili: nežno bretonsko mešanico zdrobljenega popra.