Lasagne all'uovo RUSTICHELLA D’ABRUZZO - 250 g
LASAGNE ALL'UOVO
Jajčne lazanje Rustichella d'Abruzzo, tanki listi jajčnega testa, grobe in porozne, so narejene iz 7 svežih jajc na kg zdroba. Lazanje so nedvomno protagonisti številnih tradicionalnih gurmanskih zelenjavnih receptov ali kot okusen timballo, polnjeni z jajčevci na žaru, sirom bufala mozzarello in svežo paradižnikovo omako. Če imate raje klasične okuse italijanske kulinarične tradicije, jih priporočamo z omako Rustichella d’Abruzzo „Ragù bianco alla Salsiccia“ ali „alla Genovese“.
Čas kuhanja: 3-5 minut.
JAJČNA LAZANJA
Lazanje so ena najstarejših vrst testenin, ki segajo v 13. stoletje. Ime izhaja iz lasanum, prejemnika, ki se uporablja za kuhanje hrane, pa tudi laganon, tankega testa iz pšenične moke, kuhanega neposredno na ognju. Rustichella d’Abruzzo uporablja zdrob iz trde pšenice vrhunske kakovosti in 7 svežih jajc iz italijanskih plemenskih kmetij na kg zdroba.