Špageti 90" RAPIDA
90" RAPIDA - TESTENINE, KI SO KUHANE V SAMO 90 SEKUNDAH!
"Hitrost je sposobnost človeka, da naredi premike v najkrajšem možnem času." Zahteva vrhunskih kuharjev (kot je Mario Batali na primer), z zahtevo, da bi lahko testenine skuhali hitreje in s tem ustrezali sodobnim ritmom kuhinje, nas je spodbudila, da ustvarimo izdelek, ki ohranja kakovost in okus nedotaknjen.
Po 2 letih raziskovanja je nastal Spaghetto 90 RAPIDA, narejen samo iz zdroba iz trde pšenice semoline in vode ter bronaste matrice. INTUICIJA je bila izkoristiti SPOMINSKI UČINEK mrežaste strukture glutena, ki ima tudi funkcijo zadrževanja velikih škrobnih molekul. Zahvaljujoč posebni patentirani matrici sprva smatramo, kot da bi šlo za klasičen špaget; kmalu zatem se matrica odpre z bronasto »vòmere«, oblikuje se osrednji utor, ki daje špagetu obliko "C".
V vodi nudi "90 RAPIDA" večjo kontaktno površino, zato lahko v nekaj sekundah kuhanja ponovno pridobi prvotno obliko špageta (z zapiranjem osrednjega utora). Izdelek, ki revolucionira koncept kuhanja, ima številne prednosti: hitrost kuhanja, drastično zmanjšanje porabljene energije (plin, elektrika, voda itd.), visoka prebavljivost (zaradi zmanjšane obstojnosti škroba v vodi, ki ima manj čas do želiranja), visok izkoristek pri kuhanju z enako suho maso in OBSTOJNOST DIŠEV IN PŠENIČNEGA OKUSA.
Poleg tega je 90 RAPIDA TRAJNOSTNI izdelek: ni odpadkov! To pa zato, ker ne gre za predkuhan izdelek, če ga ne zaužijemo v nekaj urah, ga je treba zavreči. Z našimi špageti RAPIDA smo ohranili nedotaknjeno tradicijo Rustichelle od leta 1924, ki nam zdaj omogoča prodajo v 70 držav po vsem svetu, pri čemer gledamo v prihodnost z zavedanjem, da lahko izdelki te vrste v svoji preprostosti, medijski neposrednosti in pristnosti lahko s polnimi pravicami stojijo ne le na mizah restavracij z zvezdicami po vsem svetu, ampak tudi na mizah vseh nas, domačih kuharjev.
Giancarlo d'Annibale, izvršni direktor podjetja Rustichella d'Abruzzo