FREGOLA TOSTATA RUSTICHELLA D’ABRUZZO - 500 g
FREGOLA TOSTATA SARDA
Ta oblika testenin izvira iz Sardinije in so narejene samo iz zdroba iz durum pšenice in vode. Zdrob se zdrobi v veliki lončeni posodi, kamor dodamo mešanico vode in žafrana (kar daje čudovito intenzivno rumeno barvo) in kjer se » ročno« naredijo te zdrobove kroglice nepravilne oblike, ki ser jih nato popeče v pečici. Tradicionalni recept zahteva fregolo, kuhano z školjkami ali rižoto z morskimi sadeži z limonino lupinico ali z zeleno repo, češnjevim paradižnikom, česnom in parmigiano reggianom; Druga možnost je, da to značilno obliko začinite s pečenimi bučkami, češnjevimi paradižniki in ekstra deviškim olivnim oljem Rustichella d'Abruzzo z okusom čilija, po receptu glavnega kuharja Williama Zonfe,
Čas kuhanja: 14-17 minut.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
- Zdrava hrana