INSTANGEL SOSA - 500 g
Zelo elastičen gelifikant, nadomestilo za lističe želatin, termoreverzibilen.
Uporabimo ga po hladnem postopku, želirati prične po 20 minutah. Uporaba za želirane pene, mousse, hladne želatine.
Klasična želatina v lističih ali v prahu zahteva pred uporabo namakanje v tekočini, potem ožemanje in segrevanje v mediju,ki ga želimo želirati, običajno so to različne kreme. Postopek zahteva nekaj časa in pravilno doziranje. Predvsem za restavracije in hitro pripravo manjših količin sladic pa je ta postopek predolg. Zato smo za vas pripravili instant želatino v prahu, ki ni nič drugega kot že pripravljena in želirana živalska želatina, ki jo v željen proizvod zmešate na hladno in pustite želirati.
Instangel je torej klasična živalska želatina v prahu, ki smo jo za vas pripravili v obliki, da jo lahko uporabite na hladno. Postopek priprave sladic je zato mnogo hitrejši. Predvsem je idealen proizvod za manjše količine hitro pripravljenih sladic, predvsem v restavracijah in tudi slaščičarnah.
5-6g Instangela = 1 list želatine
Priporočljivo doziranje 50g/ liter
Lastnosti: zelo elastičen, instant nadomestek za živalsko želatino v lističih.
Priprava: pripravimo na hladno ali v rahlo topli tekočini. Deluje po 20 minutah.
Uporaba: vse vrste proizvodov, ki vsebujejo vodo.
Posebnost: termo reverzibilen in odporen na zamrzovanje
Proizvodi: želirane pene, moussi, kreme, hladne želatine
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.