SLADKOR PALMIN TERRE EXOTIQUE - 1 kg
Palmov sladkor se pridobiva iz cvetov palme. Nato ga skuhajo in kristalizirajo. Sladi sladke, slane in začinjene jedi ter jim doda hrustljavo teksturo. Odličen je tudi v sladicah, sadnih solatah in ocvrtem sadju.
Palmov sladkor se pridobiva iz cvetov palme. Nato ga skuhajo in kristalizirajo. Sladi sladke, slane in začinjene jedi ter jim doda hrustljavo teksturo. Odličen je tudi v sladicah, sadnih solatah in ocvrtem sadju.
Duša Kambodže...
Thnot ali sladkorna palma v kmerščini je simbol kmerske duše. Goji se skoraj izključno v Kambodži, njen sladkor pa pridelujejo kmetijske zadruge.
Kmetje plezajo po drevesih, da dosežejo cvetove palme. Obrezujejo jih in stresajo, da bi nabrali sok v posode, narejene iz bambusovih stebel. Sok nato kuhajo, da izhlapi voda in se spremeni v sladkor. To je tradicionalno znanje in izkušnje.
Ta nerafinirani sladkor ne povzroča izločanja inzulina. Naravno je bogat s fruktozo, ki preprečuje izgubo energije.
V nosu tega sladkorja prevladujejo dimljene arome moke in kavnih zrn, ki se ob zračenju razvijejo v bolj opečene vonjave.
Njegov nežen, zračen okus razkrije rahlo slane note, ki spominjajo na slani masleni karamel.
Pražene, nežne arome so kot nalašč za pecivo in sladice. Sladkor se ne boji, da bi ga vmešali v smetano, in bo popestril sladko in slano harmonijo.
Njegov čudovit karameliziran okus je popolnoma zasvojljiv. Uporablja se lahko v sladicah, seveda pa tudi v slanih jedeh, kjer ublaži vročino čilija in poveže hrano.
Odlično se ujema z :
Z ocvrtimi langustini s kandirano papriko ;
z mlečno krmljenim telečjim kotletom z gosto smetano;
s klasičnim riževim pudingom ;
z domačim crème brûlée ;
s čokoladno torto mocha.
Poskusite ta kamboški sladkor v mangovem smoothiju. To je tipična osvežilna kamboška pijača. Zmešajte 1 mango, sok limete, 1 žlico palmovega sladkorja, malo vode in pijte malo, veliko, strastno, noro ...
Proizvodnja palmovega sladkorja ne povzroča obsežnega krčenja gozdov.
- No Hidrogen
- Vegan