SLADKOR KOKOSOVEGA CVETA TERRE EXOTIQUE - 1 kg
Ta sladkor se na Zahodu že nekaj let uporablja kot zdrava alternativa tradicionalnemu belemu sladkorju. Vsebuje veliko mineralov in ima nizek glikemični indeks (približno 35), kar je skoraj za polovico manj kot rjavi ali beli trsni sladkor.
Zelo priljubljen je v številnih državah jugovzhodne Azije in je priljubljen že tisočletja.
Pridobivajo ga iz nektarja kokosovih cvetov. Tradicionalno ga pobirajo vaščani z metodami prednikov, ki se že stoletja niso spremenile in v katere se ne dodajajo aditivi ali konzervansi.
Metoda proizvodnje je zelo podobna tisti, ki se uporablja za proizvodnjo palmovega sladkorja v Kambodži. Pridelovalci se povzpnejo na drevesa, odrežejo cvetove in zberejo sok v bambusove posode.
Sok nato prekuhajo. Ko voda izhlapi in se melasa posuši, ostane sladkor. Ta se ročno zmelje v prah s pomočjo okroglega brušenega kamna.
Indonezija, natančneje Osrednja Java, je znana kot glavna proizvajalka tega zlatega sladkorja.
Tukaj najdete idejo za recept Terre Exotique s sladkorjem iz kokosovih cvetov.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan