SLADKOR ČRNI AMANI OSHIMA TERRE EXOTIQUE - 100 g
Gladek in dišeč
Amami Ošima je divji in neokrnjen otok v arhipelagu Nansei, ki se razteza od Kjušuja do Tajvana. Tukaj sveta narava še vedno hrani številne legende in animistična verovanja. Deviški gozd skriva oltarje, na katerih čaščeni kamen igra vlogo džina kraja.
Čudoviti otok ima izjemno podnebje, saj na leto pridelajo štiri letine sladkornega trsa. Zaradi strmih in kamnitih polj je ročno spravilo težko. Pred 200 leti so konec žetve praznovali s plemenskim transom.
Črni sladkor je 100-odstotno naraven, gladek, dišeč in zdrav.
Presenetljiv okus, edinstven proizvodni postopek.
Črni sladkor je narejen iz svežega sladkornega trsa, ki se pred predelavo opere in splakne. Nato se hladno stisne. Sok iz prvega stiskanja se brez dodajanja vode, belega sladkorja ali sirupa zreducira na ognju na drva, nato pa se pusti stati pet dni. Nastali sirup se kristalizira in je na voljo v kosih ali zdrobu.
Čist, pristen, nežen užitek, ki ga lahko uživate kadar koli, kot sladico.
Njegovemu okusu po čokoladi in sladkem korenu se ni mogoče upreti, ko sladkor zdrobimo na sadje in v pecivo. Ta črni sladkor z Japonske nikogar ne pusti ravnodušnega.
Tradicija ... V preteklosti so mrtve polagali v globokem gozdu Amami Oshima, ne da bi jih pokopali ali kremirali. Pravijo, da tako duša, ki se je razpršila na vse štiri strani, nikoli ne umre.
Pain Perdu - francoski toast s črnim sladkorjem
Prigrizek s sladkostjo spominov:
- Rezine trdega kruha potopite v mleko in nato v dve razžvrkljani jajci.
- Ocvrite na slanem maslu do zlato rjave barve.
- potresemo z grobo zdrobljenim črnim sladkorjem
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan