AGAVIN SIRUP TERRE EXOTIQUE - 1 l
Azteška medena voda
Agavin sirup je nektar kaktusa Agave salmeana, svetega za Azteke, ki so ga darovali bogovom. Agave salmeana, bolj znana kot maguey, je zadovoljevala tisoč potreb in je bila za Azteke pravo bogastvo. Iz vlaken so izdelovali tkanine, liste so zmleli in zmleli za papirusno bel papir, korenine in sok pa so jedli.
Agavin sirup se pridobiva s stiskanjem, filtriranjem in segrevanjem soka, pridobljenega iz listov in sredice kaktusa. Mayahuel je bila azteška boginja maguey in plodnosti.
Ideja za recept: Maline v sirupu cvetov lipe
Vrnitev s kuhinjskega vrta z malino na vsakem prstu je slasten trenutek v poletnem jutru...
- Cvetove lipe z vrta prelijemo s 50 cl vode, vaniljevim strokom in cimetovo palčko.
- pustimo, da se ohladi
- precedimo skozi sito; po okusu dodamo agavin sirup
- za eno uro ohladite v hladilniku
- dodaj 500 g malin
- hladimo še eno uro
- poškropimo z limoninim sokom in prilijemo 2 kozarca mleka
Moč agavinega sirupa:
- njegov nizek glikemični indeks
- 90 % fruktoza
- manj kalorij kot glukoza
- njegova visoka sladilna moč, kar pomeni, da lahko zmanjšate količino uporabljenega sirupa
- njegov tradicionalni način proizvodnje
- njegova gladka, kremasta konsistenca
- okus po medu
- kot preliv za pecivo
- v kupe in kompote.
- na palačinkah
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan