AGAVIN SIRUP BIO SOSA 1 kg
Sirup Agave je pridobljen iz rastline agava in poreklom iz Mehike. Kot fruktozni sirup se zelo hitro topi in je primeren za sladkanje katerikoli hrane.
Sladilo v obliki sirupa, ki se pridobiva iz različnih vrst rastline agava (agave tequilana in agave salmiana). Je nekoliko manj viskozen in slajši od medu.
Agavin sirup primarno sestavljata dva sladkorja in sicer fruktoza in glukoza. Razmerje je zelo odvisno od porekla. Vsebnost fruktoze je lahko tudi do 80%. Upoštevati je potrebno, da je 1,5 x bolj sladek od sladkorja in se uporablja kot njegov nadomestek. Pri kuhanju se uporablja tudi kot veganska alternativa.
Ker se proizvaja pri nizki temperaturi, pod 48°C se v njemu ohranijo vsi encimi. Zato je priljubljen za pripravo presnih sladic in pripravo nekaterih sladoledov. Podobno kot fruktoza ima nizek glikemični indeks.
- No Hidrogen
agavin sirup*. *ekološka pridelava.
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.