RJAV SLADKOR S PRAZNIČNIMI ZAČIMBAMI TERRE EXOTIQUE - 280 g
V katerih jedeh lahko uporabite božični sladkor s sladkimi začimbami?
Raziščite začinjene in blage okuse
Ne oklevajte in uporabite mešanico tudi v drugih receptih: s kremnim piščancem, jabolčno pito, pikantnim sorbetom ... To eksotično mešanico z notami cimeta in klinčkov lahko uporabite tudi za karamelizacijo creme brulée.
Kako lahko uporabim božični sladkor s sladkimi začimbami?
Naše ideje za recepte za uporabo božičnega sladkorja s sladkimi začimbami pri kuhanju:
- začinjen crème brulée: kremo z božičnim sladkorjem posujte s sladkimi začimbami, nato pa sladkor zažgite;
- božični prigrizki: božični sladkor s sladkimi začimbami posujte po pretlačeni banani;
- karameliziran piščanec: piščančja stegna marinirajte v oljčnem olju, pomarančnem soku, limoninem soku in tem začinjenem sladkorju, da se omaka osladi in meso karamelizira;
- brioš z okusom božiča: sladkor v receptu nadomestite s sladko začinjenim božičnim sladkorjem;
- božični piškoti: mešanici dodajte 3 žlice božičnega sladkorja s sladkimi začimbami;
- božični kruhek z božičnimi začimbami: zmesi dodajte 3 žlice božičnega sladkorja s sladkimi začimbami;
- vanilijevo in začimbno pecivo: sladkor v receptu nadomestite z božičnim sladkorjem s sladkimi začimbami.
Okusi božičnega sladkorja s sladkimi začimbami
Začinjeni božični sladkor ima pikantne, sladke in blage note. Okusi cimeta, klinčkov in ingverja vas bodo popeljali nazaj v božični čas.
Navdušuje tako mlade kot stare!
Sladkor "Saveur de Noël" združuje sladkost trsnega sladkorja z okusi, ki se tradicionalno uporabljajo v receptih za medenjake (cimet, zeleni janež, klinčki, ingver in kardamom). Le nekaj gramov tega aromatiziranega sladkorja lahko daje identiteto številnim sladicam in drugim sladkim ali slanim pripravkom. Z božičnim sladkorjem z okusom medenjakov potresite kmečko potico, domače pecivo, torto s sezonskim sadjem, dušeno endivijo ali božičnega purana.
Mešanica je idealna za kuhanje z otroki, ki bodo z veseljem pripravljali piškote z modelčki za piškote. Rjavi sladkor, ki se uporablja v mešanicah Terre Exotique, je pridobljen brez kemične obdelave in ne vsebuje umetnih arom.
Od kod prihaja božični sladkor s sladkimi začimbami?
Trsni sladkor, zvezda otoka Reunion
Sladkorni trs se je na Reunionu prvič pojavil leta 1663, ko so ga kolonisti uporabljali za proizvodnjo alkohola, znanega kot "traque". Danes je gojenje sladkornega trsa za turizmom glavni vir izvoznih prihodkov Reuniona. Pridelava sladkornega trsa je tradicionalna kmetijska dejavnost na Reunionu. Za pridobivanje rjavega in belega sladkorja ali proizvodnjo ruma je sladkorni trs eno največjih bogastev otoka. Za proizvodnjo trsnega sladkorja je treba trs zdrobiti, da se pridobi sok. Z drobljenjem se razbijejo trdi vozli trsa in sploščijo stebla. Sok se zbere, filtrira in včasih obdela, nato pa zavre, da se odstrani odvečna voda. Po ohladitvi se posode s sokom običajno hitro pretresejo, da se vanje vključi zrak in spodbudi kristalizacija.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan