9/9

KONFIT FRUŠK S POPROM PENJA TERRE EXOTIQUE - 100 g

- 20%
Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 6,30  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1SAMATECDPOIR
TERRE EXOTIQUE -20%
Dnevi do konca promocije:
Na zalogi
Stara cena: 6,90 
5,52  Prihranite: 1,26  (20%)
5,52  brez DDV
Sladko, sočno meso hruške v kombinaciji z živalskimi notami belega popra Penja sublimira perutnino in sire z modrimi žilami (Roquefort, Bleu...). Ta konfit je izjemen z gosjimi jetri.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

Intenziven okus kandiranih hrušk s poprom Penja

Kandirane hruške s poprom Penja so harmonična kombinacija sladke sladkosti hrušk in nežne, dišeče pikantnosti popra Penja. Aroma tega konfita je značilna po nežnosti zrelih hrušk, ki jo poudarjajo topli, pikantni toni popra Penja.

V katerih jedeh naj uporabim konfit iz hrušk s poprom Penja?

Hruškov konfit s poprom Penja je nežno začinjena sladka poslastica, ki je še posebej dobra s foie gras ali kozjimi in ovčjimi siri. Kombinacija popra in hruške poudari sladke, sadne note sadja. To začimbo lahko uporabite kot sadno marmelado, v verini, kot začimbo, namesto gorčice ali v jogurtu za sladico.

Kako uporabiti hruškovo konfitaturo s poprom Penja pri kuhanju?

Tukaj je nekaj receptov za kuhanje hruškovega konfita s poprom Penja:

  • pain d'épices au confit de poires au poivre de Penja (medenjaki s hruško in poprom Penja): za praznično sezono postrezite pain d'épices in foie gras s hruško in poprom Penja za eksplozijo okusa;
  • sadni kolač s hruškovim zavitkom s poprom Penja: za vse recepte za sadni kolač (jabolka, hruške, marelice itd.) na predhodno pečeno pecivo nanesite plast hruškovega konfita s poprom Penja in nato nadaljujte s pripravo;
  • Svinjski kebab s hruškovim konfitom Penja: med zadnjimi minutami pečenja kebaba ga premažite s hruškovim konfitom Penja, da se prelije z okusno glazuro;
  • Vroča solata s kozjim sirom in hruško Penja: pripravite preliv za solato tako, da jo zmešate s konfitom hruške Penja, balzamični kis, oljčno olje, sol in poper. Solato pokapajte in potresite z orehi.
  • Piščanec s hruškovim konfitom Penja: preden piščančje fileje položite v pečico, jih premažite s hruškovim konfitom Penja, nato pa jih za približno 20 minut postavite v pečico. Odstranite iz pečice in okrasite z rezinami limone in drobno sesekljanim peteršiljem.
  • Hruška in poper Penja: pogled na njuno botaniko

Hruška, okusen in sočen sadež, je plod sadnega drevesa vrste Pyrus communis. Hruška je koščicast, mesnat sadež s koščico, ki se razvije iz cvetov drevesa. Hruške so člani družine Rosaceae, ki so v tesnem sorodstvu z jablanami, in jih zaradi okusnih sort hrušk gojijo po vsem svetu. Ta sadna drevesa običajno jeseni obrodijo obilico plodov, ki so različnih okusov, tekstur in barv, od sladkih in topljivih do hrustljavih in sočnih.

Poper penja izvira iz rastline piper nigrum, vrste popra iz družine piperaceae. Poper, ki se prideluje v regiji Penja v Kamerunu, se obira, ko je popolnoma zrel. Zrnca popra Penja izvirajo iz plodov rastline, ki se sušijo na soncu, dokler ne dosežejo svoje značilne teksture.

Kako se pripravijo hruške, konzervirane s poprom Penja?

Hruške se olupijo, izkoščičijo in narežejo na koščke, nato pa se nežno kuhajo s sladkorjem, da dobijo teksturo, ki se topi v ustih. Med kuhanjem se doda poper Penja, ki konfitu doda nežen, pikanten okus. Mešanica se nato zreducira do goste sirupaste konsistence, da se okusi popolnoma prepletejo. Nato se konfit napolni v sterilizirane kozarce, da se ohrani in uživa v prostem času. Ta obrtniška metoda ohranja celovitost sestavin in omogoča izdelavo izvrstnega konfita hrušk s poprom Penja, ki je idealen za pripravo različnih sladkih in slanih jedi.

Poper Penja, svetovna kulinarična zakladnica

Zgodovina paprike Penja sega v konec 19. stoletja, ko so rastline popra v regijo Penja v kamerunski provinci Moungo prinesli nemški naseljenci. Regija se je zaradi tropskega podnebja, bogate prsti in obilnih padavin izkazala za izjemno primerno za gojenje popra. Skozi desetletja so lokalni kmetje izpopolnili tehnike gojenja in sušenja popra ter tako ohranili njene edinstvene okuse. Poper Penja je zaslovel zaradi svoje izjemne kakovosti, prefinjenega okusa in nežne arome. Poper Penja je zdaj svetovno znana gastronomska uspešnica. Leta 2014 je postal prva zaščitena geografska označba (ZGO) na afriški celini.

 

Lastnosti

Značke:
  • No Hidrogen
  • Vegan
Energetska vrednost (kj):
855.00
Energetska vrednost (kcal):
205.00
Maščobe:
0.20g
Nasičene maščobe:
0.00g
Ogljikovi hidrati:
50.00g
Od tega sladkoriji:
50.00g
Beljakovine:
0.20g
Sol:
0.04g
Podobni izdelki
Na zalogi
6,10  brez DDV 6,10 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
6,30  brez DDV 6,30 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

5,90  brez DDV 5,90 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

1,00  brez DDV 1,00 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah