PIRE ZELENEGA ČILIJA S COMBAVO TERRE EXOTIQUE - 100 g
Odkrijte pasto iz zelenega čilija in kafirske limete!
Pasta zelenega čilija in kafirske limete združuje nežno toplino zelenega čilija s prefinjenimi aromami kafirske limete. To začimbo dodajte ob strani krožnika, da izboljšate svoje jedi, ali jo uporabite kot marinado.
Kako kuhati s pasto iz zelenega čilija in kafirske limete?
Dodajte žlico v marinade za ribe in belo meso, da boste dobili eksotičen in pikanten pridih. Zmešajte jo v prelive in solate obogatite z okusom. Odlična je tudi za izboljšanje ocvrte zelenjave, juh ali za dodajanje pike jedem iz rezancev in riža. Uporabljajte ga poredko, da prilagodite ostrino svojemu okusu.
Ideje za recepte za kuhanje s pasto iz zelenega čilija in kafirske limete
- Eksotična marinada: zmešajte pasto iz zelenega čilija in kafirske limete z oljčnim oljem, limoninim sokom, česnom in svežimi zelišči za mariniranje rib in belega mesa;
- pikantna vinaigrette : žlico paste iz zelenega čilija in kafirske limete vključite v klasično vinaigrette, da začinite solate s pikantnim in citrusnim pridihom;
- Pikantne testenine: zmešajte pasto iz zelenega čilija in kafirske limete s kremo fraîche ali kremnim sirom in ustvarite pikantno in aromatično omako za testenine;
- Gourmet namaz: pasto iz zelenega čilija in kafirske limete uporabite kot osnovo za namaz, tako da jo zmešate s svežim sirom ali grškim jogurtom, kar je odlično za predjedi;
- Pikantna jajca: majhno količino paste iz zelenega čilija in kafirske limete dodajte umešanim jajcem ali omletam, da dobite intenziven in aromatičen okus.
- Odkrijte recept za sotiranega piščanca z zeleno papriko in pasto kombi
Arome paste zelenega čilija in kafirske limete
Ta pripravek odlično združuje pikantno toplino zelenega čilija s svežimi, citrusnimi notami kafirske limete. Ko odprete kozarec, vas pozdravi intenziven izbruh svežine in živahnosti, ki mu sledijo nežni odtenki limonske trave in limete.
Mešanica tradicij
Kaffirska limeta, znana tudi pod imenom combava, je azijski agrum, ki slovi po intenzivnem vonju in izjemnih aromatičnih lastnostih. Združena je z intenzivno pekočim zelenim čilijem, ki izvira iz senegalske kulinarične tradicije.
Čili paprike: Čiliji: paleta okusov
Zelene, rdeče in rumene paprike čili se ne razlikujejo le po živahnih barvah, temveč tudi po okusih in stopnji zrelosti. Zeleni čili, ki se nabira pred dozorelostjo, ima bolj zeliščni in rahlo grenak okus ter je zmerno pekoč. Rdeči čili, ki se pusti dozoreti, razvije naravne sladkorje, ki mu dajejo sladkobo, uravnoteženo z izrazitejšo pekočino. Rumeni čili, ki je po zrelosti pogosto vmes, ima sadni okus in srednjo vročino ter vašim jedem doda sončen pridih.