PASSATA DA MAESTRO POMODORO "GUSTAROSSO" - 680 g
Vrtovi glasbe se imenuje za paradižnikova passata Gustarosso iz avtohtonih napolitanskih podolgovatih paradižnikov in bazilike. Zahvaljujoč ravnovesju zvoka, ki ga povzroča harmonsko-naravna polifonija, in skrbnemu postopku konzerviranja, ki temelji na nizkih temperaturah, sta Freman in Gustarosso ustvarila ta izdelek, ki je rezultat združitve dveh starodavnih sort paradižnika Kampanije.
Primerna za pripravo enostavnih omak, ki ne zahtevajo dolgega časa kuhanja.
Paradižnikov pire (passata = pasiran svež paradižnik) Gustarosso je idealen za ustvarjanje jedi, ki izražajo aromo in okus, kot ga lahko daje najboljši paradižnik. Predel je iz izbranih svežih paradižnikov z uravnoteženim okusom, s pravilno stopnjo kislosti in sladkosti. Bogat pire za odlične omake italijanske tradicije.
Kakšna je razlika med paradižnikovo "passato" in paradižnikovo omako?
Čeprav sta na videz podobna, sta v resnici povsem drugačna. Pire, passata (ki ga lahko naredimo tudi iz druge zelenjave) zahteva, da je zelenjava sveže pridelana, da se ohranijo dragocene organoleptične lastnosti. Svež paradižnik spasiramo, napolnimo steklenice in pasteriziramo. V omaki pa paradižnik skuhamo in ga dopolnimo z okusi in zelišči, kot je bazilika.