RIBEZ ČRNI LIOFILIZIRAN - SOSA - 75 g
Lioflilizirano sadje
Človek si od nekdaj skuša presežke hrane shraniti za kasnejši čas. Skozi zgodovino smo odkrili več načinov in podaljševanja roka uporabe. Sušenje je nedvomno ena najstarejših oblik, ko je človek s pomočjo sonca ali dima iz hrane izločil vodo in tako podaljšal rok trajanja. Vendar je postopek tradicionalnega sušenja uniči pretežni del vitaminov in encimov, prav tako hrana med sušenjem oksidira, spremeni barvo in okus. S sodobnim znanjem in tehnologijo pa smo ustvarili povsem nov način sušenja hrane LIOFILIZACIJO, ki v sebi ohrani vse prehrambne vrednosti, barvo, okuse, aromo, saj se postopek odvija v sodobno tehnologije brez prisotnosti zraka oziroma kisika. Hrustljavo naravno sušeno sadje z liofilizacijo in odlično kot hrustljav dodatek čokoladi, pecivu, piškotom, biskvitom ali kot dekoracija. Zdrobljeno ali v prahi je odlično za pripravo različnih krem ali sladoledov. Ker je sadje brez vode lahko z liofiliziranimi proizvodi ustvarjamo poljubne koncentracije okusov, celo preko 100%. Pri postopku sušenja z liofilizacijo se hrane ne segreje premo 30°C zato je primerna tudi za presne proizvode. Liofilizacija je najmodernejši postopek konzerviranja živilskih proizvodov. Postopek je bil razvid za medicino, z namenom ohranjanja v proizvodih vse kvalitetne biološke in prehrambne vrednosti. Hrana konzervirana z liofilizacijo v sebi ohranja vse hranilne vrednosti, vitamine, minerala, barvo v pretežni meri tudi obliko. Zato je liofilizacija danes edini pravi postopek, kjer hrani podaljšamo rok trajanja, ne da bi uničili kvalitetne sestavine, barvo in okus. Liofilizirane proizvode namočimo v vodo in se povrnejo v sveže stanje. Liofilizirane proizvode moramo hraniti na suhem in so občutljivo na vlago. Liofilizirani proizvodi omogočajo izjemne kulinarične presežke, ki so bili do danes nedosegljivi. |
- No Hidrogen
- Vegan
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.