MENTA ZELENA IZVLČEK V PRAHU SOSA - 500 g
Postopek sušenja prehrambnih proizvodov s pomočjo liofilizacije je edini znani postopek, ki v hrani ohrani vse njene prehrambne vrednosti, vitamine, minerale, okus in barvo. Postopek je zapleten in je bil razvit za potrebe medicine.
Proizvod se s postopkom takojšnega zamrzovanja zamrzne. Ko je proizvod zamrznjen se v prostoru ustvari vakuum. Pri tem voda sublimira, kar pomeni, da se te iz trdnega, zamrznjenega stanja t trenutku upari, ne da bi se med tem spremenila v vodo. Vodna para izpari. Ostane proizvod, ki je popolnima suh in v njem so ohranjene vse prehrambne vrednosti.
Še več. Ker se voda v trenutku upari, namesto nje ostane prazen prostor, zato proizvod med postopkom liofilizacije obdrži obliko in se ne skrči, kot je to pri običajnem postopku sušenja.
Ko proizvod namočimo v vodo, zopet v najvišjo možne meri povrne prvotno obliko, okus in barvo.
Liofilizacija je najkvalitetnejši postopek ohranjanja in konzerviranja svežih proizvodov.
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.