Košarica je prazna
CRISPY KAVA SOSA - 1,2 kg
O izdelku
Liofilizirana kava se zmeša z vročo vodo in dobimo instant kavni napitek. Ker se liofilizirana kava zelo dobro topi, je odlična tudi za pripravo kavnih krem in sladoledov. Umešana v čokolado, posebno v čokoladne tablice ali kreme brez vlage daje odličen okus kave in atraktiven hrustljav učinek. Potresite jo po vašem priljubljenem sladoledu.
Poznano je namreč, da je postopek liofilizacije praktično edini, kjer hrana ohrani vse svoje koristne sestavine. Liofilizacija je naraven postopek konzerviranja hrane, ne da bi se spremenila kvaliteta. Liofilizacija je trenutno najmodernejši postopek konzerviranja živilskih proizvodov.
Postopek je bil razvid za medicino, z namenom ohranjanja v proizvodih vse kvalitetne biološke in prehrambne vrednosti. Hrana konzervirana z liofilizacijo tako v sebi ohranja vse hranilne vrednosti, vitamine, minerala, barvo v pretežni meri tudi obliko. Zato je liofilizacija danes edini pravi postopek, kjer hrani podaljšamo rok trajanja, ne da bi uničili kvalitetne sestavine, barvo in okus.
Liofilizacija poteka tako, da proizvod v trenutku zamrznemo, da pri tem ne nastanejo kristali vode, ki bi poškodovali strukturo. Proizvod je nato izpostavljen vakuumu, pri tem pride v vodi do sublimacije, s trenutku se zamrznjena voda spremeni v paro in izpari, ne da bi se medtem povrnila v tekoče stane. Namesto vodnih molekul ostane prazen prostor, zato proizvod ne premeni svoje oblike. Liofilizirane proizvode moramo hraniti na suhem, ker so občutljivi na vlago.
Poznano je namreč, da je postopek liofilizacije praktično edini, kjer hrana ohrani vse svoje koristne sestavine. Liofilizacija je naraven postopek konzerviranja hrane, ne da bi se spremenila kvaliteta. Liofilizacija je trenutno najmodernejši postopek konzerviranja živilskih proizvodov.
Postopek je bil razvid za medicino, z namenom ohranjanja v proizvodih vse kvalitetne biološke in prehrambne vrednosti. Hrana konzervirana z liofilizacijo tako v sebi ohranja vse hranilne vrednosti, vitamine, minerala, barvo v pretežni meri tudi obliko. Zato je liofilizacija danes edini pravi postopek, kjer hrani podaljšamo rok trajanja, ne da bi uničili kvalitetne sestavine, barvo in okus.
Liofilizacija poteka tako, da proizvod v trenutku zamrznemo, da pri tem ne nastanejo kristali vode, ki bi poškodovali strukturo. Proizvod je nato izpostavljen vakuumu, pri tem pride v vodi do sublimacije, s trenutku se zamrznjena voda spremeni v paro in izpari, ne da bi se medtem povrnila v tekoče stane. Namesto vodnih molekul ostane prazen prostor, zato proizvod ne premeni svoje oblike. Liofilizirane proizvode moramo hraniti na suhem, ker so občutljivi na vlago.