LEŠNIKI CANTONESE WET PROOF SOSA - 600 g
Lastnosti: S karamelizacijsko tehniko Cantonese, znana tudi kot Cantón confit tehnika, dosežemo veliko bolj kakovostno karamelizacijo kot je tradicionalna tehnika. Ime je dobila po regijo v bližini zaliva Hong Kong, kjer so jo prvič uporabili stoletja nazaj.
Sirupu na osnovi sladkorja kuhamo več ur, da karamelizira. V oreščke ga vnesemo s pomočjo osmoze, kar je velika razlika od tradicionalnega karameliziranega sirupa, pri katerem sladkor ostane na zunanji strani.
Po koncu postopka karamelizacije oreščke ocvremo v olivnem olju, kar povzroči izjemno karamelizirano. Istočasno pa orešček zaščitimo proti vlagi, zato so primerni za dodajanje v medije, ki vključujejo vodo, sladolede, kreme.
Uporaba: Kot okras.
Opažanja: Hranite na hladnem in suhem.
Izdelava: Sladoledi, kremne kreme, pudingi, tarti, prigrizki ..