MOKA PŠENIČNA MEHKA "7220 GranPasta" tip "00" "MOLINO QUAGLIA" - 5 kg
Mehka pšenična moka tipa 00. Proizvedena iz trdnih zrn, ki zagotavljajo visoko sposobnost vpijanja tekočine in stabilnost testa pri kuhanju, je moka, posebej zasnovana za proizvodnjo svežih testenin. Idealen za ročno obdelavo in iztiskanje daje odlične rezultate s katero koli vrsto tekočine.
To je moka, ki daje optimalne rezultate tudi pri proizvodnji njokov, za katere zagotavlja večji rok trajanja glede na omejeno količino poškodovanega škroba.
To je moka brez antioksidantov, ki ohranja barvo testa živo zaradi visoke stopnje rafiniranja, ki jo dobimo z napredno tehnologijo mletja.
Zagotavlja najboljše lastnosti, če se uporablja brez mešanja z drugimi vrstami moke ali semoline.
Zrna
mešanica premium pšeničnih zrn brez prisotnosti mikro-toksinov, pesticidov in konzervansov. Idealna mešanica različnih sort pšenice za zahtevano karakteristiko moke. Izjemna čistost je zagotovljena z najmodernejšim mletjem na kamen.
Način mletja
Mleto zelo počasi s cilindri iz litega železa, kar optimalno kvaliteto škroba in beljakovin, zrna se selekcionirajo z najmodernejšo optično napravo. i
Lastnosti
Kategorija | trda pšenična moka tip "00" |
Vlaga | največ 15,5% |
Beljakovine | 11% - 12 % |
Minerali | vse do 0,40% |
W | 290 | 320 |
P/L | 0,70 | 0,90 |
Vsebnost mokrega glutena | 38% - 41% |
Absorpcija tekočine pri kruhu | postopno do 70% |
Tehnične lastnosti
- kvaliteta beljakovin zagotavlja razvoj močnega, elastičnega in stabilnega glutena, ni posledični ni trd.
- kvaliteta škroba zagotavlja hitro absorcijo tekočin in ima stabilno tekočinsko retencijo.
- stopnja refinacije je tolikšna, da omogoča ostanek manjšega dela kalčka, kar daje moki bogat okus.
Tehnične karakteristike moke 7230 BuonPane zagotavljajo:
- okus in aromo
- visoko hidracijo
- gnetenje je odlično tudi pri ročnem načinu priprave
- stabilnost in zmogljivost vzhajanja
- pri peki zagotavlja znatno vzhajane
- je sposobna vezati večje količine dodane maščobe.
Idealna uporaba
- vse vrste kruha vseh oblik
- kruhove palčke
- mehke fokače
Testo in priporočene metode priprave
Idealna moka za direktno metodo s pivskim kvasom ali drožmi s kratko ali srednjo fermentacijo.
Zaradi izrazito visoke stabilnosti in performans daje moka dober rezultat tudi v receptih, ki vsebujejo začimbe ali druge sestavine za dodaten okus. Idelana je za osebne recepte in posebne recepte v restavracijah.
Tehnična karakteristika: 7220
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
- Zdrava hrana
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.