MOKA DURUM PŠENIČNA 8612 SEMOLINA PETRA "MOLINO QUAGLIA" - 12,5 kg
Zrna
Mešanica italijanskih in evropskih trdih mok sorte Durum s certifikatom poreklosti in raznovrstno uporabo. Njena karakteristike je izjemna čistost in uporabnost.
Način mletja
Zelo nežno dvojno mletje ohranja beljakovine in škrobe v optimalni kvaliteti.
Lastnosti
Kategorija | Durum Semolina |
Vlaga | največ 15,5% |
Beljakovine | 11% - 12 % |
Minerali d.m. | vse do 0,70% |
Vsebnost otrobov n/dmq | največ 7% |
Vsebnost mokrega glutena | do 38% |
Tehnične lastnosti
- dobra žilavost
- optimalna absorpcija tekočin
- maksimalna stabilnost in obdelovalnost
- optimalna stabilnost zadrževanja tekočin
Zahvaljujoč tehničnim karakteristikam Petra 8612 zagotavlja:
- optimalno produktivnost
- stabilnost testa med obdelovanjem
- optimalne zmogljivosti med peko
- odlično teksturo in barvo
Idealna uporaba
- za vse vrste tradicionalnih italijanskih svežih in suhih durum testenin,
- za pripravo kruha z mešanjem z običajno pšenično moko.
Testo in priporočene metode priprave
testo pripravljeno z direktno metodo s pivskim kvasom ali z indirektno metodo s pivskim kvasom ali drožmi.
Trajanje fermentacije
Idealno za srednjo in dolgo fermentacijo tudi pri kontrolirani temperaturi pri 4°C. Najbolje rezultate doseže pri indirektni metodi.
- Presno
- Vegan
- Zdrava hrana