MOKA PIRINA RUGGERI - 500 g
Pira je eno od najstarejših žit. Sorta velike pire (Spelta) izhaja iz križanja pšenice sorte emmer in divje trave ( Aegilops squarrosa ).
Ima odlične prehranske lastnosti: vsebuje malo nasičenih maščob in ima visok indeks sitosti. Zato se pogosto uporablja raje kot mehka pšenica in trda pšenica.
Z moko Ruggeri Farro lahko spečete bolj okusen kruh, pico, pecivo in focaccio kot s pšenično moko.
Nasveti za uporabo
Moka iz pire: odlična za vse sladke in slane recepte
Piro Ruggeri lahko uporabite za pripravo različnih sladkih in slanih receptov . Pripravkom daje izrazitejšo aromo in okus v primerjavi s tistimi, ki temeljijo na moki iz mehke pšenice.
Primer je ta recept, v katerem je pirina moka zmešana z mehko pšenično moko, da bi bila značilna za domačo pico v ponvi .
Posebna moka
- Idealna za vse recepte: kruh, pice, sladice, focaccia...
- Za bolj okusne in aromatične izdelke.
- Odlične hranilne vrednosti: vir beljakovin in nizka vsebnost sladkorja.
Recept za pico
Sestavine: 200 g moke Ruggeri Spelt Flour - 300 g mehke pšenične moke - 5 g pivskega kvasa ali 25 g suhega kvasa Ruggeri s kvasom - 10 g soli - 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja - 270 ml vode
Postopek: vse sestavine zmešajte v skledi in dobro pregnetite, dokler testo ni gladko in homogeno. Pustite počivati v hladilniku pri 4 °C 18-20 ur, nato pa pri sobni temperaturi približno eno uro. Testo razvaljamo in pustimo vzhajati 60-90 minut. Potresemo s paradižnikom in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 °C 15-20 minut. 5 minut pred koncem peke pico napolnite po želji in dokončajte peko.