MOKA KORUZNA RUGGERI
Koruzna moka Ruggeri se pridobiva iz najbolj notranjega dela koruznega zrna in ima posebno drobna zrna.
Idealna je za pripravo kruha, polente, sladic in piškotov.
Uporablja se lahko tudi za peko: na voljo je veliko receptov za kruh, pico ali focaccio iz koruzne moke, ki jih lahko pripravite doma.
Koruzna moka: zelo fina koruzna moka
Koruzna moka Ruggeri je odlična za pripravo domače polente, pa tudi za kmečke koruzne piškote. To moko lahko uporabite za pripravo okusnega kruha, pic in focaccia , če jo zmešate z mehko pšenično moko. Tukaj je naš recept za pripravo okusne polente.
Recept za mehko polento - pripravljena v 3 minutah
Postrežemo 4: V ponev nalijemo 600 ml vode in čajno žličko soli. Ko voda zavre, ponev odstavimo z ognja. Počasi vlijte 100 g koruzne moke in mešajte z metlico. Ponev ponovno postavite na ogenj in jo zavrite. Kuhajte 3 minute