MOKA AJDOVA RUGGERI
Ajda v pravem pomenu besede ni žito in je del družine Polygonaceae.
Zato je ta rastlina uvrščena v skupino psevdocerk, tako kot amarant in kvinoja.
Ajdova moka ima odlične hranilne vrednosti, saj je vir beljakovin in vlaknin, poleg tega pa naravno ne vsebuje glutena.
Uporabite jo tako, da jo zmešate z mehko pšenično moko za kvašene izdelke, kot so kmečko pecivo, piškoti ali domači kruh.
Posebna moka
- Idealna za kmečke sladice, testenine, polento...
- Vir vlaknin in beljakovin
- Polnega in posebnega okusa
- Idealna za regionalne recepte, kot so testenine, kruh, pecivo ..
Ajdova moka: Za rustikalne in okusne recepte
Ajdovo moko Ruggeri lahko uporabite za pripravo različnih vrst kruha in za značilen domač kruh, če jo zmešate z mehko pšenično moko. Ta moka je odlična za pripravo regionalnih receptov, značilnih za alpsko območje, kot so pizzoccheri della Valtellina, posebna vrsta njokov, polenta taragna in kmečko ajdovo pecivo. Tukaj je recept za slastno kmečko pecivo v slogu Alto Adige!
Recept za ajdovo torto
Sestavine: 200 g ajdove moke - 150 g sladkorja - 3 jajca - 130 ml sončničnega olja - 8 g pecilnega praška (pol vrečke) - ščepec soli.
Postopek: V skledi stepite jajca s sladkorjem in ščepcem soli. Po kapljicah dodajte olje in še naprej stepajte zmes. Po malem dodajte moko in dobro premešajte. V zmes vmešajte pecilni prašek. Maso vlijte v namaščen in z moko pomokan model s premerom 20 cm in jo pri 180 °C pecite približno 35 minut. Ko se torta ohladi, jo napolnite po želji ali z jagodno marmelado.