MOKA MANDLJEVA (IZ OLUPLJENIH MANDLJEV) SICILIANA PARIANI - 500 g
Moka se pridobiva z rafiniranjem plodov vrste Prunus amygdalus. Mandlji se oluščijo, olupijo in zmeljejo do konsistence moke, ki se uporablja za pripravo peciva in piškotov. Delež grenkih mandljev, značilnih za sicilijanske mandlje, daje moki kompleksnejši aromatični profil, pri čemer ohranja popolno ravnovesje med sladkim in grenkim.
Sicilijanska mandljeva moka takoj doda sladek, naraven okus mandljev pecivu in slaščicam. Uporabite ga za pripravo tradicionalnega francoskega peciva financier ali pa iz njega pripravite testo za klasično torto.
Iz sladke sicilijanske mandljeve moke izdelajte svoj marcipan ali mandljevo maso in jo uporabite za okrasitev peciva ali polnjenje čokolade.
Pariani je italijansko družinsko podjetje, ki je začelo delovati leta 2010. Pri iskanju najboljših oreščkov in sadja za svoje izdelke sodelujejo s kmeti po vsej Siciliji in celinski Italiji. Poslanstvo podjetja Pariani je navdihovati ustvarjalne kuharje s sestavinami iz najboljših italijanskih pridelkov.