KREMA MARONI AGRIMONTANA - 1 kg
Struktura je zelo mehka in kar kliče, da jo namažemo na jutranji toast, z njo posladkamo jogurt ali jo izdatno dodamo našemu priljubljenemu sladoledu. Z njo premažite sveže in tople hrustljave palačinke. Kremo uporabite za pripravo vaših sladic in tort. Na biskvit nanesite plast maroni kreme in zaključite s slaščičarsko kremo.
Krema maroni je vrhunski izdelek za polnjene pit, rogljičev. Mešamo jo lahko s pirejem iz maronov ali pasto iz kandiranih maronov.
Kakor vsi proizvodi Agrimontane je tudi Crème di Marroni povsem naraven proizvod, narejen po najvišjih standardih in izjemnih sestavin, samo maronov, trsnega sladkorja in vanilje.Plemenitost in delikatnost maronov so od nekdaj spodbujali imenitne stvaritve slaščičarskih šefov. Da bi olajšali njihovo delo smo pri Agrimontani pripravili selekcijo izbranih vonjav kandiranega kostanja.
Tradicija kandiranega kostanja v pokrajinah Piemont, Valle Susa in Chiusa Pesio je legendarna tudi zahvaljujoč uporabo trsnega sladkorja iz otokov Réunion in Mauricius ter Bourbon vaniljevih strokov iz Madagaskarja.
Prvo začnemo z odstranjevanjem lupine, kar počnemo z majhnim kladivom. Naslednji postopek je ”Curatura”, tudi imenovan “Novena”, ko sadeže za devet dni namakamo v vodi, da stabiliziramo škrobe, zmanjšamo tanine in zahvaljujoč naravni fermentaciji izboljšamo okus. S postopkom se izločijo tudi gnili sadeži, saj priplavajo na gladino. Kostanji se nato ročno, s pomočjo pare olupijo in ročno sortirajo, s tem ohranimo nedotaknjeno površino s karakterističnimi žilicami. Oparjeni kostanji so sedaj pripravljeni, da se namočijo v naravno raztopino sladkornega sirupa, ki smo ga pripravili s kuhanjem vode, trsnega sladkorja in vaniljevih strokov. Po pazljivi selekciji po izgledu, velikosti in barvi, kostanje razporedimo po posebnih pločevinkah in pasterizirajo.
Kandiran kostanj Agrimontana® je na voljo v različnih po različnih izborih in velikostih:
- Prestižni “ Valle Susa ” maroni, ki so bili priljubljeni francoskim kraljem že v 17. stoletju. Je imeniten in delikaten, za resnične poznavalce in zelo redki, zato jih je potrebno rezervirati že pred sezono.
- “Piedmont” maroni so najboljši italijanskega porekla.
- “Val Calore”, so poseben izbor maronov iz Neaplja in rastejo v osrčju Celenta.
- Marroncino so majhni maroni, ki kljub svoji majhnosti koncentrirajo v sebi in navdušujejo v gorski duh in aromo. Idealni so za dekoracijo tort in pit. Izjemno so okusni obliti s čokolado.
- Koščki kostanjev so za širšo uporabo. Z njimi obogatimo kreme in mousse, uporabimo jih za okrasitev.
- Paste so pripravljene iz kandiranih maronov in "marrons glaces" in z njimi pripravi veličastne slaščičarske izdelke, sladolede in pralineje.
- Kreme so proizvod za neposredno uporabo za namaze, oblive, polnitve in prav tako narejene iz kandiranih maronov in "marrons glaces".
- No Hidrogen
- Vegan
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.