MASCARPONE V PRAHU SOSA - 400 g
Sir Mascarpone ni samo italijanska specialiteta temveč svetovna delikatesa in uspešnica. Pravzaprav gre za kremi sir, koaguliran s pomočjo kislinskega sredstva kot je limonin sok ali kis. Po denaturaciji se odstrani sirotka, pripravimo pa ga lahko tudi is smetane in tartarične kisline, ki se nabira na hrastovih sodih za staranje vina. Nastal je nekje v sredini 16. stoletja južno od Milana.
Mascarpone je klasična sestavina Tiramisuja, dodaja se kremam, rižotam in drugim specialitetam. Ker gre za sveži sir je bakteriološko oporečen, saj vsebuje lakto-bakterije in kot svež ni primeren za sveže sladice ali sladolede. Bolj priročna je oblika iz liofiliziranega sira, ki v sebi ohrani vse prehranske vrednosti, okus in barvo. Ker je v prahu je odličen za koncentracijo okusov in vse recepte ,kjer vodo ne smemo dodajati. Odličen je za vse sladice in sladolede za podaljšanje roka trajanja. Ker je v prahu ima dolg rok uporabe in je enostaven za shranjevanja.
Nenadomestljiv je za pripravo sladoledov na osnovi bela mlečna baze, saj mase ne redčimo temveč z mascarponejem v prahu dodajamo samo okus. Že majhen dodate daje mlečnim okusom izjemno aromo. Vrhunski proizvod za izboljšanje okusa stepene smetane. Pravzaprav je danes sploh trend, dodajati stepeni smetani mascarpone.
Naš liofiliziran in povsem naraven mascarpone v prahu je nenadomestljiv za pripravo modernih receptov sladoledov al isladic.