PASTA IZ OLUPLJENIH MANDLJEV SICILIANA - 180 g
Mattia Pariani, ustanovitelj podjetja Pariani, je leta 2001 začel s posebnim projektom pridobivanja olja iz semena piemontskega lešnika IGP. Danes Pariani dela s petimi vrhunskimi italijanskimi oreški, med katerimi so lešnik IGP iz Piemonta, oreh "Lara" iz Benečije, pistacija Bronte DOP s Sicilije, mandelj "Romana of Noto" s Sicilije in pinije Pisan Littoral iz parka San Rossore v Toskani.
Na podlagi združitve najboljšega izbora oreščkov in inovacij Pariani proizvaja vrsto visokokakovostnih izdelkov, kot so hladno stiskana olja iz oreščkov, moke, 100-odstotno čiste paste, namazi in ekskluzivna linija razmaščenih mok iz oreščkov.
Parianijevi izvrstni kandirani sadni olupki izvirajo iz skrbno izbranih visokokakovostnih citrusov sicilijanske pomaranče, limone in bergamotke ter se kandirajo počasi po tradicionalnih metodah, da se ohranijo vse organoleptične lastnosti svežega sadja. Izdelki Pariani so prisotni v kuhinjah številnih kuharjev z Michelinovimi zvezdicami, uporabljajo pa jih vodilni mojstri čokoladnic, slaščičarn in obrtniški sladoledarji po vsem svetu.
Izdelek iz Italije. Tekstura je popolnoma gladka, kremasta in tekoča. Sestavine: 100 % sicilijanski mandelj. Italijanska mandljeva pasta je idealna kot sestavina za sladoled, peko in slaščice. Sladki mandlji Noto Romana so olupljeni, praženi, zmleti in prečiščeni v čisto in neoporečno pasto.