Balzamične omake iz Modene
BALZAMIČNE OMAKE
Opis
Balzamična omaka LEONARDI je izdelek iz kuhanega mošta, pridobljenega le iz izbranega grozdja z območja Modene. Ker mu ni dodan vinski kis, je okus balzamične začimbe nekoliko slajši (manj kiselkast) kot okus balzamičnega kisa Modena IGP.
Proizvodnja
Balzamična omaka se proizvaja iz 100 % kuhanega ocetnega grozdnega mošta grozdja Lambrusco in Trebbiano, pridelanega neposredno na kmetiji LEONARDI, nato se mošt stara v številnih leseni sodi družine. Naše balzamične omake so izdelane iz lokalnih priznanih sort grozdja iz naših družinskih vinogradov.
Kislost
Balzamična omaka Leonardi ima kislino okoli 5 %.
Pakiranje
Minimalna vsebina in materiali niso predpisani: Balzamična omaka je lahko pakirana v steklo ali druge materiale poljubne prostornine. Naše omake so stare tudi več kot 100 let! Pri Leonardiju so balzamične omake večinoma pakirane v steklenice s prostornino 40 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 750 ml in 1000 ml.
Sporočanje starosti balzamične začimbe na embalaži
Uporaba besede "leto" ali njene sopomenke "anno" je prepovedana, medtem ko je uporaba številk dovoljena. Pri Leonardiju uporabljamo besedo "travaso", ki se nanaša na prenos mošta iz enega soda v drugega med staranjem. Čeprav ni predpisa glede časa med enim in drugim travasom, se pri Leonardiju travasi opravijo enkrat na leto, tako da 4 travasi ustrezajo 4 letom staranja.
Nadzor kakovosti
Staranje in kakovost izdelkov zagotavljata integriteta proizvajalca. V podjetju Leonardi vsak proizvodni postopek nadzoruje in nadzira mojster Acetaio skupaj s tehnično skupino. Kemične in prehranske analize opravi zunanji mednarodno priznan laboratorij.
Posebne balzamične omake, starane v eni vrsti lesa
Klasična omaka je starana v baterijah iz hrastovega, kostanjevega, češnjevega, jesenovega, murvinega, brinjevega in akacijevega lesa. Pri Leonardiju imamo tudi začimbe, starane izključno v eni vrsti lesa: najbolj znani sta naši omaki, starani v sodih iz češnjevega lesa, in začimbi, starani v sodih iz brinjevega lesa.