Balzamične glazure in oblivi
BALZAMIČNA GLAZURA
Opis
Glazura ali preliv je gost izdelek, ki se lahko uporablja kot preliv za dekoracijo vseh vrst jedi, sladkih ali slanih.
Sestavine
Balzamična glazura Leonardi je izdelana izključno iz balzamičnega kisa Modena IGP, zmešanega z zgoščenim grozdnim moštom Modena in modificiranim koruznim škrobom (brez GSO in glutena). Škrob je sredstvo za zgoščevanje, ki zagotavlja kremasto teksturo. Druge glazure na trgu vsebujejo različne dodatke (ksantamski gumi, glukozni sirup, karamelno barvilo, konzervansi ...). Glazura Leonardi nima drugih dodatkov razen koruznega škroba za naravno gostoto.
1) Klasična in aromatizirana glazura
Poleg klasične glazure (Lambrusco grozdje) ponujamo široko paleto aromatiziranih glazur, nekatere z dodano naravno aromo, druge z naravnimi identičnimi aromami:
Klasični, beli grozdni, BBQ, figov, češnjev, limonin, granatnega jabolka, čilija, tartufov, dimljenega...
Embalaža Leonardijeve balzamične glazure z dodatkom škroba so pakirane v ekskluzivne steklenice Petg Squeezable (220 g ali 600 g). Odlični so za uporabo kot preliv za vse jedi, od predjedi do sladic.
2) Naravna glazura
Opis:
Leonardi proizvaja tudi glazuro (ali kremo) brez dodanega gostila. Ta balzamična krema je mešanica staranega balzamičnega kisa iz Modene in zgoščenega grozdnega mošta. Pakirana je v steklenici in je odlična za pripravo vseh vrst jedi, tako slanih kot sladkih.
Kislost
Pri Leonardiju je kislost manj kot 4 %.
Pakiranje
Balzamična naravna krema je lahko pakirana v steklenice za hišne ljubljenčke ali steklene steklenice. Ponujamo tudi večjo embalažo za gostinske obrate (2L, 5L rezervoarji...).
Nadzor kakovosti
Kakovost zagotavlja Leonardi, saj za balzamične glazure na splošno ni uradnega nadzornega organa. Tako kot za vse druge naše izdelke se laboratorijske analize izvajajo znotraj podjetja in v mednarodno priznanem zunanjem laboratoriju.