BRUNCH NATURE TERRE EXOTIQUE - 300 g
Kako uporabljati naravno mešanico za brunch v kuhinji?
Mešanico za brunch Terre Exotique lahko uporabite tako za sladke kot za slane jedi, zato je idealna za vaše recepte za brunch!
Nekaj predlogov za uporabo naravne mešanice za pozno kosilo
Tukaj je nekaj idej za recepte za uporabo naravne mešanice za pozno kosilo:
- V testo za palačinke vmešajte pest te mešanice, da dodate hrustljavo teksturo in okus po oreščkih. Postrezite z javorjevim sirupom za okusno pozno kosilo;
- Piščančji hlebčki: mešanico uporabite kot preliv za hlebčke;
- Slana granola s karijem: iz te mešanice pripravite domačo granolo. Dodajte 2 čajni žlički madraskega karija in popečite v pečici;
- Krhko testo s semeni: zamenjajte polovico moke z navadno mešanico za brunch, da dobite okusno in zdravo krhko testo.
Gurmanski okusi navadnega brunch
Nature mešanica za brunch je narejena iz ekoloških ovsenih kosmičev, hrustljavih bučnih in sončničnih semen ter lanenih semen, ki ji dajejo najboljši okus...
Nature mešanica za pozno kosilo in njene sestavine
Iz česa je sestavljen nature brunch v Terre Exotique?
Osredotočili na to, kar znamo najbolje: na iskanje virov. Ekološki ovseni kosmiči, hrustljava bučna in sončnična semena ter lanena semena. Vse te skrbno izbrane sestavine so kot nalašč za ustvarjanje neverjetnih receptov za brunch.
Kaj so nature ovseni kosmiči?
Ekološki ovseni kosmiči izvirajo iz ovsa Avena sativa, rastline, ki jo gojijo predvsem zaradi semen. Ti kosmiči so narejeni iz ovsa, ki je oluščen, očiščen in uparjen, nato pa sploščen, da nastanejo kosmiči, ki jih poznamo. Bogati z vlakninami, beljakovinami in hranilnimi snovmi, ekološki ovseni kosmiči so zdrava in naravna izbira za uravnotežen zajtrk. Pridelani so brez uporabe pesticidov ali kemičnih gnojil, zato so okolju prijazni in brez ostankov kemikalij.
Rjavo laneno seme
Ekološko rjavo laneno seme izvira iz rastline Linum usitatissimum. Ta semena so pridelana ekološko, brez uporabe pesticidov ali kemičnih gnojil. Lan je enoletna zelnata rastlina z modrimi ali belimi cvetovi. Rjava lanena semena ovalne oblike lahko dodajate različnim jedem, od jogurta do smoothijev in peciva.
Bučna semena
Bučna semena so majhna užitna semena rastlin iz družine bučnic (Cucurbitaceae), predvsem sorte Cucurbita pepo. Zaradi nežnega okusa in hrustljave strukture se pogosto uporabljajo v kulinariki.
Sončnična semena
Sončnična semena so užitna semena rastline Helianthus annuus, znane tudi kot sončnice. Ta semena se pogosto gojijo zaradi olja in uporabe kot hranljivega prigrizka. Sončnica izvira iz Severne Amerike, zanjo pa so značilni veliki rumeni cvetovi. V kulinariki se pogosto uporabljajo za okrasitev solat, pripravo energijskih ploščic ali preprosto kot zdrav prigrizek.
Zgodovina bruncha
Brunch, okusna kombinacija zajtrka in kosila, ima zanimivo zgodovino. Njegovi začetki segajo v 19. stoletje, ko so se britanski aristokrati navadili jesti obilnejši obrok od običajnega nedeljskega zajtrka. To tradicijo je popularizirala angleška pisateljica Jane Austen v svojih literarnih delih. Sčasoma se je pozno kosilo razširilo čez Atlantik in na začetku 20. stoletja postalo pomemben trend v Združenih državah Amerike. Luksuzni hoteli v New Yorku so začeli ponujati razkošna poznejša kosila, ki so pritegnila bogate stranke. V šestdesetih letih 20. stoletja je pozno kosilo postalo simbol hipijevske kulture in je postalo priljubljeno kot sproščen in družaben obrok. Pojavili so se samopostrežni bifeji in specializirane restavracije, ki so ponujale najrazličnejše jedi, od jajc Benedikt do palačink in jutranjih koktajlov, kot je mimoza.
Danes je pozno kosilo postalo svetovni fenomen, ki se razlikuje po posameznih regijah. To je postalo veliko več kot le obrok, temveč družabna priložnost, ob kateri se prijatelji in družina zberejo, da uživajo v okusni hrani, klepetajo in se sprostijo ob koncu tedna. Brunch je tako postal temelj sodobne gastronomije, ki vključuje različne jedi in kulture za zadovoljitev vseh okusov.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
- Zdrava hrana