Riž
Acquerello – najokusnejši, najbogatejši in najbolj zdrav riž
Acquerello riž združuje dve najboljši lastnosti - hranilne snovi rjavega riža in lahkoto kuhanja belega.
Ker je najmanj 1 leto staran v hlajenih silosih, je Acquerello riž najbogatejši. Škrob je stabilnejši, okus pa je še intenzivnejši.
Je tudi najokusnejši, saj je edini riž, beljen z nežno HELIX metodo, ki pusti zrno nedotaknjeno.
Je najbolj zdrav, saj zaradi patentiranega procesa kalček ostane v zrnu, kar mu daje vse hranilne vrednosti rjavega riža.
Tehnike obdelave
Samo riževa zrna, ki prestanejo 20 korakov obdelave in izbire, postanejo Acquerello. Eden od njih je helix, ki je še vedno najboljša metoda za beljenje riža – drgnenje riževih zrn eden ob drugega brez možnosti poškodb.
Staranje
Škrob je stabiliziran, zato riževo zrno izloči manj škroba med kuhanjem, absorpcija tekočine pa se poveča.
Reintegracija kalčka
Kalček je vitalni del riževega zrna. Vsebuje večino vitaminov in mikrohranil, ki so v rižu. Med beljenjem se kalček loči od riževega zrna, vendar se zaradi patentiranega procesa obdrži v zrnu, s čimer se poveča hranilna vrednost.
GLAVNE LASTNOSTI |
|
Vrsta riža |
Carnaroli |
Celotna veriga izdelave |
vzgojen, pobran in pakiran na Tenuta Colombara |
Tehnika obdelave |
20 natančno kontroliranih korakov |
Staranje |
1-7 let |
Reintegracija kalčka |
Zaščiteno z mednarodnim patentom |
Površina (hektarji) |
200 |
Letna pridelava (tone) |
1200 |
Vodni vir |
Dora Baltea |
Poplavno obdobje |
april-avgust |
Raznolikost favne |
Vodne ptice, lastovke, kačji pastirji, žabe |
TENUTA COLOMBARA
TENUTA COLOMBARA
Edinstveno okolje, kje se srečajo zgodovina, narava in kultura
Ravnina Vercelli je območje, ki je bilo v preteklosti namenjeno gojenju riža. Ogromna ogledala vode ustvarjajo čarobno in očarljivo pokrajino, ki je navdihnila številne umetnike in pesnike. Acquerello pridelujejo s spoštovanjem okolja. Med gojenjem je voda vedno visoka. To omogoča vzdrževanje občutljivega ekosistema in značilne favne riževega polja: tu imajo svoj dom žabe, kačji pastirji in čaplje.
DRUŽINA RONDOLINO
Od leta 1935, ko je Cesare Rondolino kupil posestvo Tenuta Colombara, je družina Rondolino predana pridelavi riža.