SorbetMix Classic
Strukturni dodatek za pripravo naravnega sadnega sladoleda (sorbet) na vodni osnovi.
Kaj je sorbet?
Poznamo mnogo vrst in oblik sladoledov, če z imenom sladoled označujemo samo vrsto sladice, ki je na negativni temperaturi in zaradi načina priprave vsebuje vsaj 30 % zraka. Vse vrste sladoleda se namreč pripravljajo v posebnem stroju, ki omogoča zamrzovanje z neprestanim vmešavanjem drobnih zračnih mehurčkov, da nastane kljub negativni temperaturi kremasta in mehka tekstura. Običajni sladoledi so pripravljeni iz mleka, smetane, v kolikor ga naredimo samo iz vode, se oblika sladoleda imenuje sorbet.
Sestava sorbeta se v veliki meri razlikuje od klasičnega sladoleda z dodatkom maščob in beljakovin. Namreč pripravljen je iz sadja (pretežno voda), vode in sladkorjev. Ne vsebuje maščob in beljakovin, ki so pomemben dodatek trdnih snovi, razen v zelo majhnih količinah. Zaradi pomanjkanja trdnih snovi v sorbetih moramo zato povečati delež sladkorjev, da zagotovimo vsaj 30 % trdnih snovi, ki omogočajo pripravo zračne teksture. Sorbet je torej mešanica sadja, vode, sladkorjev in zraka, ki se dodaja med samo pripravo v napravi ali aparatu..
Na okus sorbeta lahko torej vplivamo samo z izbiro optimalnega sadja, na njegovo teksturo pa z izborom sladkorja. Sladkor, kot ga poznamo v obliki namiznega sladkorja, je osnova sorbetov, a ima mnoge pomanjkljivosti. Zelo hitro pri nizki temperaturi kristalizira, pojavijo se kristali, ki pokvarijo testuro in jo naredijo grobo in zrnato. Zato ga moramo dati v sorbet veliko, tudi več kot 30 %, da je sorbet mehak in kremast. V naravi je kristalni sladkor samo ena izmed mnogih oblik sladil, pravzaprav je sestavljen iz glukoze in fruktoze. Fruktoza daje sadno svežino in ima veliko moč zniževanja točke zamrzovanja (PAC factor). Glukoza pa tako potreben delež trdnih snovi. Eden izmed pomembnih sladkorjev sta tudi dekstroza, gre za najbolj čisto obliko sladkorja (monosaharid), ki je pravzaprav naš prvinski sladkor in se v telesu metabolizira v prepotrebno energijo za življenje. Vsi ti sladkorji se nahajajo okoli nas v sadju, zelenjavi, žitaricah...
Vsekakor profesionalni sladoledarji dostopajo do teh sladkorjev zelo enostavno, dobavljivi so namreč v večjih količinah. Za vse ljubitelje, ki bi radi šli pri sladoledih v najmanjše podrobnosti, smo pripravili izbor vseh mogočih sladkorjev v majhnih količinah.
Imamo tudi rešitev, za vse vas, ki vas zanima samo in izključno odličen naravni sadni sladoled (sorbet) in hkrati želite, da je priprava čim bolj enostavna in hitra. Predvsem pa, da so sestavine čim bolj kvalitetne. Rešitev je proizvod, ki smo ga iz najboljših možnih naravnih sestavin pripravili za vas, "SorbetMix Classic". Potrebujete samo izvrstno sveže sadje iz lastnega vrta, tržnice ali pa seveda tudi zamrznjeno ali že pripravljeno kašo v obliki pireja iz najboljšega možnega sadja optimalne zrelosti, kot so svetovno znani pireji Ravifruit.
Proizvodu smo dodali še nekaj naših skrivnosti. Prva so posebne vlaknine, prebiotik, ki jih naše telo zelo potrebuje. Vendar smo jih dodali iz povsem drugega razloga. Z njihovim dodatkom lahko še znižamo delež sladkorjev v sorbetu in ker imajo izjemno moč vpijanja vode, naredijo čudovito mehko in mazljivo teksturo sladoleda na vodni osnovi.
Nikakor si ne želimo, da voda (v sorbetu je je vsaj 65 %) med zamrzovanjem kristalizira v kristale. Vodo je namreč potrebno v čim večji meri stabilizirati, vezati na trdne snovi, da med zamrzovanjem ne dela problemov. Različni naravni gumiji rastlinskega porekla to delo opravijo v sladoledu odlično. Kako ne, saj so s podobno funkcijo v naravi učinkoviti že milijone let.
Skupek našega napora je za vas pripravljena baza za pripravo odličnega sorbeta, sadnega sladoleda na vodni osnovi. Vse kar je potrebno, je dodati nekaj sladkorja, sadje in vodo, premešati in zamrzniti v aparatu za sladoled. Vaša naloga je samo poiskati sadje najboljše kvalitete in optimalne zrelosti.
Brez objav
SUPER POPUSTI