Sorbet iz izjemne in zelo redke čokolade Domori Sur del Lago 72%, narejena iz kakava iz Venezuele, sorte Trinitario z visokim deležem najbolj redke sorte Criollo.
Čokoladni sorbet je najboljši način uživanja čokolade v poletnih dneh. Kvaliteta čokoladnega sorbeta se kaže v kakovostnih sestavinah.
Priprava čokoladnega sorbeta vrhunskega okusa je enostavna, vendar zahteva izbiro kakovostnih sestavin. Čokoladni sorbet lahko s pravimi sestavinami pripravimo tudi doma.
Kakavova zrna, mešanica sort Criolla in Trinitaria, pridelana na na pobočjih Merida, Trujillo, Tachira in Zulia, južno od jezera Maracaibo-ja v Venezueli. Značilna je nizka stopnja kislosti. Zaznamuje jih finost ter vztrajnost okusa.
Čokoladni sorbet pripravljamo po postopku, ki se 200 let ni spremenil. Izbiramo lahko med uporabo mleka ali vode. Najpomembnejša sestavina je kakav vrhunske kakovosti z intenzivno aromo.
Za kvaliteten sorbet potrebujemo kakovostna kakavova zrna, pražena, olupljena in gojena na refineriji.
Sestavine:
Sestavine Količina
Kaj se zgodi, ko obiščeš enega najboljših sladoledarjev na svetu, karizmatičnega Simona De Fea, najboljšega sladoledarja v Italiji za leto 2016 in enega izmed najboljših na svetu seveda. Vodi svojo izjemno sladoledarno Cremeria Capolinea v mesti Reggio Emilia.
Obisk takega mojstra je vedno nekaj posebnega in vznemirljivega. Občudovali in uživali smo v njegovih sladoledih. Pravzaprav na oko niso nič posebnega, pritegne nas šele njihov okus, saj so ti preprosto neverjetni. Uporablja izključno najboljše sestavine, pretežno lokalne. Poudariti je potrebno predvsem njegov koncept, k i predstavlja sladolede bodočnost in modernih okusov, manj maščobe, manj sladkorjev in povsem čistih okusov.
Nekaj posebnega so njegovi čokoladni sladoledi, v programu jih ima več deset povsem različnih. Seveda uporablja najboljšo čokolado, ki se jo sploh da dobiti. To je seveda Domori, čokolada superlativov, pripravljena iz najbolj redkih sort kakava popolnih okusov. Ne gre dvomiti, Domori je vsako leto nosilec prestižnih nagrad za najboljše čokolade na svetu.
Med obiskom nam je Simeone razkril tudi skrivnost njegovega domačega sladoleda, ki ga najraje pripravlja svoji družini ob nedeljskih popoldnevih.
Naravna alternativa namiznemu sladkorju. Pridelan iz tropske rastline sladkorni trs (Saccharum officinarum) z naravnim izparevanjem vode in prvo kristalizacijo. Pridelan po ekoloških smernica ohranjanja okolja in skrbi za potomce.Okus sladkorja se izjemno dobro poda kavi, čaju, čokoladi. Sladkor je primeren za pripravo bio sladoledov in sladic, tudi presnih. Najboljše čokolade na trgu so pripravljene z dodatkom naravnega trsnega sladkorja, ki da čokoladi poseben značaj.
Gumi iz mletih zrn rožičevca je odlično gostilo in stabilizator za tekočine, je osnovna naravna sestavina stabilizatorjev za sladoled in odličen za zgoščevanje juh, omak, krem. Njegova naloga je stabiliziranje in vezava vode in posledično zgoščevanje ter stabilizacije, še kako potrebna pri zamrznjenih proizvodih, kot so sladoledi, zmrzline, kjer nastaja kristalizacija vodnih molekul.
Pripravo odličnih domačih sladoled omogoča samo pravi kompresorski aparat z lastnim sistemom zamrzovanja, kot ga imajo pravi profesionalni aparati.
Nemox Chef 2200 je eden najbolj priljubljenih pravih aparatov za sladoled z vgrajenim kompresorjem za zamrzovanje. Omogoča pripravo do 1,2 litra sladoleda v manj kot 30 minutah. Omogoča prav tako kontinuirano pripravo več sladoledov eden za drugim.
SUPER POPUSTI